Styrelse advarer mod potenspille

Fødevarestyrelsen advarer mod potens-pillen Orviax, der markedsføres fra hjemmesiden orviax-dk.com. Den kan give problemer for lever og nyrer, lyder advarslen.

Produktet, der sælges som et kosttil-skud, markedsføres som et plantebase-ret potensmiddel til mænd, men produk-tet indeholder fem planteingredienser, som kan påvirke hormonsystemet, centralnervesystemet, lever og nyrer negativt, oplyser Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt produktet til at smide det ud.

Det drejer sig om følgende planteingredienser:

- Ashwaganda Roden (Latinsk navn; - Withania somnifera)

- Maca (Latinsk navn; Lepidium meyenii) - Muira Puama (Latinsk navn; Ptychopetalum olacoides)

- Savpalme (Latinsk navn; Serenoa repens)

- Tribulus terrestris (Latinsk navn; Tribulus terrestris)

Ikke underlagt danske myndigheder

Hjemmesiden "oriviax-dk.com’" henvender sig til de danske forbrugere, men er registreret i USA. Det er dermed ikke underlagt de danske myndigheders kontrol. Fødevarestyrelsen vil orientere de amerikanske myndigheder om hjemmesiden.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at være varsomme i forbindelse med køb af kosttilskud på internettet. Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker, siger styrelsen.

Tjek styrelsens hjemmeside altomkost.dk og se, om et kosttilskud er registreret hos Fødevarestyrelsen og dermed er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol.