Sundhed

Salget af tømmermændspiller er eksploderet

Årets sidste weekender er plastret til med julefrokost for de fleste. Men danskerne gør tilsyneladende, hvad de kan for at undgå konsekvenserne af en våd og festlig aften. I hvert fald er salget af kaktuspillerne mod tømmermænd, Cactus, seks gange højere i julemånederne end resten af året.

Salget af pillerne, som er et kosttilskud, der kan reducere tømmermænd, ligger jævnt i løbet af året, men når julen står for døren, stiger salget markant. I år er der solgt seks gange så mange kaktuspiller i slutningen af november og starten af december, som der sælges på en almindelig måned i løbet af året.

"Vi kan bestemt nikke genkendende til at stigningen i salget af pillerne de sidste par uger," sigerinformationschef Henrik Engberg Johannsen til tv2.dk

Kaktus-piller

Ifølge en undersøgelse som Cactus Group har fået lavet i 2009, så har...

42 pct. prøvet at blive hjemme fra arbejde, skole eller studie på grund af tømmermænd

47 pct. prøvet at komme for sent på arbejde, skole eller studie på grund af tømmermænd

36 pct. prøvet at gå hjem før planlagt på grund af tømmermænd

Kilde: Cactus group

"Vi mener, at det er på grund af de mange julefrokoster. Vi kan i hvert fald se at det er folk i alle aldre, der køber dem, og ikke kun de unge, som traditionelt set er dem, der fester mest," forklarer han videre.

Kvalme, tør mund og madlede

Om de populære kaktuspiller har betydet at færre julefrokost-deltagere er plaget af tømmermænd, er der ikke et entydigt svar på ifølge læge Jerk W. Langer.

"Klinisk afprøvning af udtræk fra den mexicanske Nopal-kaktus (hvilket Cactus-pilllerne indeholder, red.) viser, at det mindsker kvalme, tør mund og madlede," siger han til tv2.dk.

"Men det har derimod ingen effekt på hovedpine og tørst, som man jo også lider af, når man har tømmermænd. Derfor er det vigtigste, du skal gøre for at undgå tømmermænd, at drikke vand," fortsætter han.

Hvad gør du for at undgå tømmermænd - giv et tip i kommentarfeltet nedenfor