Sundhed

Bodybuilder-tilskud skader leveren

Myndighederne advarer nu bodybuildere og sportsudøvere mod en række produk-ter, der kan give skader på lever og centralnervesystem og påvirke hormon-balancen.

Der er tale om kosttilskud og sports-drikke, som indeholder farlige plante-stoffer. Politiet er ved at efterfor-ske den virksomhed i Københavnsområ-det, som har solgt produkterne, både ved personlig betjening og via virk-somhedens hjemmeside. Fødevarestyrel-sen kan på grund af efterforskningen ikke oplyse navnet på virksomheden eller hjemmesiden.

Advarslen gælder farlige og ulovlige kosttilskud og sportsprodukter af mærkerne ABB (American Body Building Products), Animal, Dymatize Nutrition, Gaspari Nutrition, Muscletech, Science Foods og Ultimate Nutrition.

De skadelige ingredienser er blandt andet udtræk fra planter som savpalme og Tribulus terrestris.