Sundhed

Sundhedspersonale: Nej til vaccine

Over halvdelen af sundhedspersonalet på Aalborg Sygehus vil ikke vaccineres mod influenza A, på trods af sundheds-styrelsens anbefalinger. Det erfarer TV2/Nord.

I morgen ankommer 2000 portioner vacci-ne A til Aalborg Sygehus. Herfra skal de fordeles ud til de nordjyske syge-huse, hvor de fra på mandag skal sprøj-tes ind i dem, der har sagt ja til at blive vaccineret. Ifølge tillidsrepræ-sentanten skyldes de mange afslag på tilbuddet, at folk ikke ved nok om, hvad det går ud på sammen med modstridende oplysninger i medierne.

"De er forvirrede over alle de forskellige meldinger, der kommer hver eneste dag. Sundhedsstyrelsen kommer med nyt på hjemmesiden, og pressen kommer med en masse. Det er simpelthen fordi folk ikke ved nok om det," siger Kirsten Højslet, tillidsrepræsentant på Aalborg Sygehus til TV2/NORD.

Selvom det kan gå ud over beredskabet, at så få lader sig vaccinere, er sygehuset magtesløs.

"Det er jo et frivilligt tilbud, men også en opfordring til personalet om at lade sig vaccinere. Der vil altid være enkelte argumenter og overvejelser, og det må man respektere," siger ledende overlæge Henrik Nielsen til TV2/NORD.

Producenter af influenza A-vaccinen har fraskrevet sig ansvaret for eventuelle bivirkninger.