Sundhed

Op mod 20.000 ramt af influenza A

Op mod 20.000 danskere kan nu have været smittet med influenza A H1N1. Det oplyser Sundhedsstyrelsen ifølge Politiken. Styrelsen har for længst opgivet at teste alle med symptomer for H1N1, og derfor er der kun dokumenteret 800 tilfælde af sygdommen i Danmark.

Foreløbigt er kun en dansker død af syg-dommen, og han blev smittet i Norge, hvor H1N1 er langt mere udbredt. I Norge er 14 døde af sygdommen, der på verdensplan har kostet mindst 5700 livet. I Sverige, hvor epidemien også er i fuldt udbrud, er tre døde.

"Det, vi ser nu, kan være begyndelse til en epidemi," siger Sundhedsstyrelsens forebyggelseschef Else Schmidt til Politiken om det stigende antal syge, der findes herhjemme.

Sundhedsmyndighederne har netop indledt en vaccinationskampagne, hvor personer i nøglepositioner, som eksempelvis læger, og særligt udsatte mennesker, som eksempelvis diabetikere, får tilbudt en vaccination.