Rygere føler sig ikke seje længere

Det er ikke kun ikke-rygerne, der ryn-ker på næsen ad rygerne. Rygerne selv er heller ikke stolte af deres trang, skriver metroXpress.

Samfundsdebatten, rygeloven og medier-nes dækning af rygning har fået ryger-ne til at kigge indad. En ny undersø-gelse lavet af YouGov Zapera for Cohn & Wolfe, viser, at 69 procent af ryger-ne selv mener, at rygning er blevet utrendy. Og selv om mange rygere nok indledte deres rygekarriere, dengang det var smart som teenager, synes kun fire procent af rygerne i undersøgel-sen, at rygning ligefrem er sejt.

Rygere udstiller deres afhængighed

Det kommer ikke bag på ryger og livsstilsekspert Christine Feldthaus.

"I dag skal man stå udenfor og ryge. Det udstiller ens afhængighed. Rygning signalerer, at man ikke kan kontrollere sin krop, og det er utrendy."siger hun.

I Kræftens Bekæmpelse siger Inge Haunstrup Clemmensen, at reklameforbuddet har virket."Det er klart, der er meget mode og kultur i det her. Gamle tobaksreklamer viste altid, at rygning var hyggeligt og rart. Nu er der reklameforbud, og det gør, at virkeligheden bliver en anden. Det lugter ikke godt, det smager grimt, det koster mange penge, og folk bliver syge af det," siger Inge Haunstrup Clemmensen .