Sundhed

Ekspert advarer mod ny slankepille

Fra på mandag vil danskerne kunne købe en slankepille uden recept, og det vil være farligt for mange teenagere, adva-rer en af Danmarks førende eksperter i børneernæring, skriver metroXpress.

"Mange unge har en forskruet ide, om hvor tynde de skal være. Det her vil være en farlig invitation til dem, så de kan blive så tynde, som de har lyst til. Det er farligt for unge med spise-forstyrrelser, men også for alminde-lige normalvægtige piger, der vil være tyndere," siger Kim Fleischer Michael-sen, der er professor i børneernæring ved Københavns Universitet.

25 procent rabat på fedtsiden

Slankepillen hedder Alli og vil fra på mandag kunne købes på apoteket.

Pillen dræner kroppen for fedt ved at forhindre cirka 25 procent af fedtet i maden i at blive optaget i kroppen. Tidligere forsøg med pillen viser, at man kan tabe sig 50 procent mere end ved at følge en diæt samtidigt med, at man spiser pillen.

Frygter at forældre kan købe sig fri

Eksperten i børneernæring mener, at man kan frygte, at det i nogle tilfælde vil være forældrene, der køber piller til børnene.

"For nogle forældre vil det være nemmere at give deres børn en pille, og så slipper de for den dårlige samvittighed, fordi de ikke laver ordentlig mad til deres børn. Så regner de med, at pillen nok skal gøre deres børn sunde," siger han. Men man kan ikke tabe sig ved at spise pillen, hvis man fortsat spiser forkert og ikke dyrker motion, fastslår professoren.

Overvægtige glade for Allis

Hos foreningen for svært overvægtige danskere - Adipositasforengen - er man glade for den nye pille.

"Vores holdning er, at hvis den er godkendt af Sundhedsstyrelsen, så er det kun godt, at man har den mulighed. Vi har mange medlemmer, som er glade for, at de nu kan få denne hjælp til at takle deres overvægt," siger formand Nina Frahm til metroXpress.