Sundhed

12 danskere tjekkes for svinesyge

Antallet af danskere mistænkt for svineinfluenza er steget i løbet af i dag. Senest er en 60-årig kvinde, der har rejst i Mexico og det sydlige USA indlagt på Aalborg Sygehus, med mistanke om svineinfluenza, det skriver P4 Nordjylland.

Dermed er antallet af danskere, som er under observation for svineinfluenza, vokset til 12.

Om der er tale om svineinfluenza, er endnu usikkert. Det vil resultater af blodprøver fra de syge danskere afsløre.

Sandsynligt med danske tilfælde

Endnu er ingen danskere konstateret syge af svineinfluenza, men næstformanden i pandemigruppen, Else Smith, vurderer, at det er sandsynligt, at vi også vil se danskere syge af svineinfluenza.

"Som det ser ud nu, så er det meget sandsynligt, at vi også vil se tilfælde i Danmark. Hvorvidt det bliver en epidemi i Danmark er en anden sag," siger Else Smith til TV2 News.

Syv personer har været indlagt på Hvidovre Hospital for symptomer på svineinfluenza. Det er seks kvinder og en mand i alderen 18-30 år. Fem er kommet hjem fra en rejse i Mexico og to fra New York. Alle syv er nu udskrevet.

"De skal dog blive derhjemme for at være sikker på, at de ikke smitter andre," siger overlæge på infektionsmedicinsk afdeling Gitte Kronborg.

To kvinder indlagt i Århus

Dertil kommer så det tilfælde i Hvidovre, som i formiddag blev rapporteret. I Århus er der nu indlagt to kvinder med symptomer på svineinfluenza på Skejby Sygehus, oplyser TV2/Østjylland.

En 50-årig mand er stadig indlagt på Aalborg Sygehus, mens man venter på svar på prøver fra ham. Og i Århus er nu to yngre kvinder indlagt på Skejby Sygehus med mistanke om svineinfluenza.