Recepter på populært slankemiddel stiger igen
Wegovy-brugere stiger fortsat ifølge nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Men den eksplosive stigning aftager.
Antallet af personer, der indløser en recept på Novo Nordisks vægttabsmiddel Wegovy, stiger fortsat i Danmark.
I april i år var der i alt 42.466 personer, der indløste en recept på Wegovy Flextouch, som bruges til vægttab og -kontrol.
Vi har nok ikke set toppen endnu
Mette Keis Jepsen, afdelingschef i Sundhedsdatastyrelsen
Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.
Væksten aftager
Måneden inden indløste knap 38.000 personer en recept på slankemedicinen. Det er en stigning på cirka 13 procent fra måneden forinden.
Fra februar til marts steg antallet af brugere med 49 procent. Så stigningen i Wegovy aftager.
- Vi har nok ikke set toppen endnu, men det kunne godt være et tegn på, at stigningen bliver mindre markant fremover, siger Mette Keis Jepsen, afdelingschef i styrelsen, i en skriftlig kommentar.
Afventer tal for maj
Men det er bestemt ikke dårligt nyt for Novo, at stigningen aftager.
Det siger senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.
- Der er færre arbejdsdage i april end i marts. Blandt andet på grund af påske. Det kan have en indvirkning på de her tal. Derfor vil jeg gerne se udviklingen i maj, før vi endeligt kan konkludere, at væksten i antallet af brugere af Wegovy er klart aftagende, siger han.
Slankemidlet er godkendt af sundhedsmyndighederne til personer, som er svært overvægtige eller overvægtige med vægtrelaterede sygdomme.
Potentielt en stor bid af målgruppen
Ifølge Novo Nordisk selv lever næsten 900.000 danskere med svær overvægt.
- Hvis Wegovy vel og mærket er brugt hensigtsmæssigt, så har man formået at opdyrke omkring fem procent af de 900.000 danskere. Det er rigtig, rigtig hurtigt og meget for et lægemiddel på kun fem måneder, siger Søren Løntoft Hansen.
Sundhedsdatastyrelsen oplyste i slutningen af april, at Wegovy på få måneder er blevet det dominerende lægemiddel til vægttab.
Salget af Wegovy har givet Novo Nordisk en omsætning på 4,6 milliarder kroner i første kvartal.
Både Lægemiddelstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed har haft et vågent øje på salget af det populære slankemiddel, siden det for alvor indtog markedet.
Det sker blandt andet på baggrund af flere historier om udenlandske onlinelæger, der udskriver receptpligtig medicin til personer, som ikke opfylder kravene.