Samfund

Anklager vil holde overvågning fra Field's-skyderi hemmelig

Tre blev dræbt, og mange kom til skade, da der blev løsnet skud i Field's 3. juli 2022. En 23-årig er tiltalt.

Det skal ikke være muligt for offentligheden at få indblik i alle dele af sagen om skyderiet i indkøbscenteret Field's, når retssagen begynder i juni.

Konkret er det en række videoer fra indkøbscenteret fra dagen for angrebet 3. juli, som anklagemyndigheden ikke vil have frem.

Det siger specialanklager Søren Harbo torsdag eftermiddag under et forberedende retsmøde, hvor spørgsmålet behandles.

Gælder især én video

Det er 13 sammenklippede videoer fra overvågningen i Field's, som, anklagemyndigheden vil have, skal vises for lukkede døre.

Det gælder særligt en video på 19 minutter, som anklageren kalder "hovedvideoen". Den viser et sammenklippet handlingsforløb fra indledning til afslutning på, hvad der sker i Field's.

Hændelsen i Field's varede ifølge anklageren ikke samlet 19 minutter, som videoen varer. Men videoen viser de samme klip flere gange fra forskellige vinkler, siger Søren Harbo.

På en del af de klip, som anklagemyndigheden gerne vil have skjult for offentligheden, er der fokus på flere af de forurettede.

76 minutter og 18 sekunder

Tre personer blev dræbt under skyderiet i juli. To af dem var teenagere på 17 år - en dreng og en pige.

Også en 46-årig mand var blandt de dræbte.

En 23-årig mand er tiltalt for drab og drabsforsøg.

Flere personer blev desuden ramt af skud eller kom til skade i forbindelse med hændelsen.

De 13 videoer varer ifølge Søren Harbo samlet 76 minutter og 18 sekunder. Af dem er det kun den sidste, der ikke viser forurettede personer.

Københavns Byret behandler sagen over seks dage fra 12. juni til 5. juli. Næstsidste retsdag er 3. juli, som er årsdagen for skyderiet.