Samfund

45 mister kørekortet: - Vejarbejderne er bange for lastbilerne

Igen og igen kører bilister for stærkt ved vejarbejdet på Østjyske Motorvej.

De seneste tre dage er 194 personer kørt i fartfælden på Østjyske Motorvejen ved Aarhus. Heraf har 45 mistet kørekortet, mens 24 har fået klip i kortet for at køre for stærkt ved et vejarbejde.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet.

Det er ikke til at misforstå, at man skal sænke farten

Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet

I over en uge har der været store problemer med farlig kørsel på stækningen, hvor der arbejdes i midterrabatten.

- Særligt lastbilerne kører simpelthen for stærkt, og det skaber utryghed blandt vores vejarbejdere. Det er lastbilerne, de er mest bange for. De kan jo virkelig lave ravage, hvis det går galt, siger projektchef i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen til TV 2.

Derfor får vejarbejderne hjælp fra politiet, der de seneste nætter har lavet fartkontroller.

Skiltene kan ikke misforstås

Hastighedsgrænsen ved vejarbejdet er sat ned til 50 kilometer i timen på en strækning over nogle kilometer, mens der andre steder er en begrænsning på 80 kilometer i timen.

Desuden har Vejdirektoratet taget skrappere midler i brug med blandt andet vejbump og smallere kørespor, så bilisterne bliver tvunget ned i fart. Store skiltevogne er også blevet opsat. Alligevel kører bilisterne igen og igen for hurtigt i området.

Mandag aften og nat blev 132 målt til at køre for stærkt, mens tallet tirsdag var faldet til 22, og nu er det altså steget igen til 40 personer.

- Vi var egentlig rigtig positive. Ikke den første dag, hvor rigtig mange smuttede i fartfælden. Tirsdag nat så det også fornuftigt ud. Men så gik det galt igen i nat, hvor der blev fanget 40, der kørte for stærkt, siger Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet.

Resultat af Østjyllands Politis fartkontrol

Mandag 22. maj 

  • Kørte for stærkt: 132
  • Betinget frakendelse af kørekortet: 37
  • Klip i kørekortet: 19

Tirsdag 23. maj

  • Kørte for stærkt: 22
  • Betinget frakendelse af kørekortet: 1
  • Klip i kørekortet: 1

Onsdag 25. maj 

  • Kørte for stærkt: 40
  • Betinget frakendelse af kørekortet: 7
  • Klip i kørekortet: 4

Kilde: Vejdirektoratet 

- Det er stadig for mange, der bliver fanget derude. Vi har sat ekstra store skilte derude, så det er ikke til at misforstå, at man skal sænke farten, tilføjer han.

Lastbilerne påkører kegler

Blandt de blitzede trafikanter er en del lastbilchauffører. Vejdirektoratet skriver i pressemeddelelsen, at der har været flere episoder med lastbiler, der har påkørt kegler.

Vejdirektoratet planlægger at se tiden an og følger op løbende på farttiltagene.

- Vi fortsætter med at råbe op og krydser fingre for, at vi snart får trængt igennem til de sidste trafikanter med budskabet om at vise hensyn, sænke farten og holde fokus, siger Robin Højen Madsen.

Vejarbejdet på strækningen vil fortsætte ind til midt i juli måned.