Gældskaos

Jyske Bank sætter dele af bankens gældsinddrivelse i bero efter TV 2-afsløring

1200 gældskunder får nu sat deres gældssag på pause, indtil Jyske Bank har gennemgået sagerne for mulige fejl.

Det er kun få dage siden, at Jyske Bank meldte ud, at banken vil fortsætte med at opkræve gæld blandt 1200 aktive gældskunder, selvom der kunne være fejl i sagerne.

Men nu er banken åbenbart kommet på andre tanker og sætter samtlige af de 1200 gældssager i bero, mens banken undersøger sagerne for mulige fejl.

Det fremgår af en meddelelse på Jyske Banks hjemmeside.

Af meddelelsen fremgår det dog ikke, hvorfor banken lige pludselig har skiftet mening og først nu sætter sagerne i bero.

Bankekspert og seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull undrer sig over forløbet.

- Det kan undre mig, at Jyske Bank ikke satte sagerne i bero, da de fandt ud af, at der kunne være problemer med opgørelserne. Det skulle have været sket af sig selv, siger han til TV 2.

Lars Krull slår samtidig fast, at det er klogt, at banken nu får sat gældssagerne i bero, indtil de har fået et overblik over sagerne.

Jyske Bank i kovending efter mediedækning

TV 2 og Berlingske kunne i slutningen af sidste uge fortælle, at Jyske Bank fortsatte med at opkræve gæld, selvom der kunne være fejl i sagerne.

Her udtalte områdechef for kredit, Torben Hansen, at banken ikke havde i sinde at stoppe opkrævningerne, da der formentlig kun var tale om et begrænset antal af gældskunder, der vil blive berørt af fejlene.

Her understregede områdechefen, at de berørte kunder enten vil få penge tilbage eller få reduceret deres restgæld.

At Jyske Bank nu få dage efter dækningen af sagen er kommet på andre tanker, undrer i den grad også cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Morten Bruun Pedersen.

- Det virker til, at det først er, når problemerne kommer frem i offentligheden, og det potentielt kan skade Jyske Banks omdømme i befolkningen, at banken reagerer, siger Morten Bruun Pedersen.

Og han hæfter sig stadig ved, at banken burde have reageret langt tidligere.

- Det er utilfredsstillende, da banken burde have meldt det ud, så snart de blev gjort opmærksom på gældsproblemerne, siger Morten Bruun Pedersen til TV 2.

Jyske Bank beklager sagen

Jyske Bank skriver i deres meddelelse, at banken beklager fejlene blandt bankens inkassokunder.

Banken understreger samtidig, at den nu sætter gældsinddrivelsen af de 1200 aktive gældssager på pause for at undgå tvivl om bankens gennemgang af de potentielt fejlbehæftede sager.

Områdechef for kredit i Jyske Bank, Torben Hansen, har tidligere udtalt, at bankens analyse viser, at det skulle være et begrænset antal kunder, der skal have penge tilbage.

Ifølge Jyske Bank viser deres estimat af omfanget, at fem-ti kunder skal have penge tilbage, og der formentlig er flere gældskunder, der skal have nedsat deres restgæld.

- Disse kunder vil naturligvis blive kompenseret, men da antallet formentlig er begrænset, iværksætter vi ikke yderligere tiltag, oplyste Torben Hansen i sidste uge.

Jyske Bank har ikke ønsket at svare på, hvorfor banken først nu sætter sagerne i bero og vil ikke kommentere sagen yderligere.