Pensionist droppede Danske Bank på grund af af ulovlig gældsinddrivelse – nu overvejer hun at skifte igen
Nordea, Jyske Bank og Nykredit har i årevis opkrævet ulovlig gæld fra sårbare kunder.
Finanskrise, sager om hvidvask og senest Nordea, Nykredit og Jyske Banks sag om problemer med gældsinddrivelse, som Danske Bank også har kæmpet med.
Der er nok af sager, der kan slå skår i danskernes tillid til bankerne.
For Eva Christoffersen, der er pensioneret sygeplejerske, var det dråben, der fik bægeret til at flyde over, da sagen om ulovlig gældsinddrivelse fra hendes daværende bank Danske Bank blev afdækket af TV 2 og Berlingske.
Hun skiftede til Nordea netop på grund af den sag – og fordi hun mente, at bankens direktør sad med en alt for høj løn i forhold til det arbejde, han udførte.
Overvejer at skifte igen
Nu står hun så i samme situation igen.
Denne gang er det Nordea, Jyske Bank og Nykredit, som i årevis har opkrævet ulovlig gæld fra sårbare kunder.
Nu overvejer hun igen, om hun skal se sig om efter et nyt pengeinstitut.
- Man mister tilliden til bankvæsenet, som jo egentlig aldrig har været noget, man skulle betvivle. Det er rystende, og sådan noget gør mig ked af det, siger hun om den seneste sag.
Kan rykke ved danskernes tillid
Og netop sager som denne er noget, der kan rykke ved danskernes tillid til bankerne, siger Mikkel Korntved, der er seniorpartner i Loyalty Group.
- Den største problematik her er, at nu er det ikke bare en Danske Bank-sag. Nu er det en sag fra flere af de store danske banker.
Ifølge Mikkel Korntved kan problemerne med it-systemet, der har forårsaget fejl i gældsinddrivelserne, betyde, at kunder kan begynde at frygte, at der er lignende problemer med andre systemer.
- Tilliden er afgørende vigtig. Hvis det nu kun var én bank, der havde problemer, så kunne den banks kunder beslutte sig for at gå over til naboen i stedet.
Kunderne har større tilknytning til mindre banker
Han peger på, at nogle kunder i stedet vil benytte sig af mindre pengeinstitutter.
- Vi ser faktisk ofte, at kunderne har en større tilknytning til de mindre pengeinstitutter. Der føler de ikke, at de er et mindre nummer i et stort maskineri, siger han.
Eva Christoffersen overvejer at skifte bank igen, efter det er kommet frem, at Nordea har de samme problemer som Danske Bank.
- Der er faktisk kun en bank, jeg kan komme i tanke om, og det er Arbejdernes Landsbank. Den overvejer jeg, siger hun.
Arbejdernes Landsbank er også ramt af problemer på området. Dog har de kun 54 kundesager imod Nordeas cirka 154.000.