Hun føler sig som Danmarks mest forhadte kvinde lige nu

Connie Ringgaard mener ikke, hun stĂĄr bag et koordineret angreb mod Mads Geertsen, men ekspert i sociale medier er uenig.

Det var en stor nyhed, da en lang række danske medier 2. maj skrev, at manden bag DR’s børnekarakter Onkel Reje, Mads Geertsen, var blevet sygemeldt efter trusler, hetz og chikane.

Onkel Reje er kendt for at bande, ryge pibe, optræde i g-streng, prutte og spille heavy metal-musik udklædt som satanist, hvilket har været debatteret ad flere omgange.

En af karakterens største modstandere er Connie Ringgaard, der i april valgte at politianmelde DR og Onkel Reje for blufærdighedskrænkelse, hvilket DR har kaldt et koordineret angreb.

Mener du, at du har været med til at lave et koordineret angreb mod Onkel Reje?

- Nej, det mener jeg på ingen måde, at jeg har. Jeg mener, jeg har været med til at starte et koordineret, hvis vi skal kalde det et angreb, på DR, på selve universet og på karakteren, men ikke på manden selv.

Og nu er Connie Ringgaard selv blevet genstand for kritik i en sådan grad, at hun lige nu føler sig som Danmarks mest forhadte kvinde, lyder det i 'Go' aften LIVE'.

Skelner mellem karakter og menneske

Ifølge Connie Ringgaard har det aldrig været hendes intention at gå efter Mads Geertsen, og i ’Go’ aften LIVE’ siger hun, at hun har det ”rigtig, rigtig skidt med”, at han er blevet sygemeldt.

Men Connie Ringgaard holder fast i, at hun skelner mellem Onkel Reje og Mads Geertsen, og samtidig opfordrer hun til at holde den gode tone i debatten.

Du skriver, at du ønsker at ”eliminere” Onkel Reje. Kunne du ikke have valgt noget mindre konfrontatorisk?

- Jeg bliver nødt til at stå ved det her. Jeg ønsker faktisk figuren elimineret. Det ville være noget andet, hvis jeg skrev: ”Jeg ønsker Mads Geertsen elimineret fra jordens overflade”, men det gør jeg ikke.

Connie Ringgaard har dog ikke holdt sig fra at skrive direkte til Mads Geertsen.

På sin Facebook-profil har hun lagt et billede op af en besked, hun har sendt til ham 16. april forud for et interview i ’Aftenshowet’ på DR.

Her skriver hun blandt andet om det, hun kalder hans ”analfiksering”, og hun slutter af med at skrive:

”Jeg ser frem til at høre fra dig og håber, du har mandsmod og n…. nok til at indgå i en forhåbentlig konstruktiv debat med mig på åben skærm”.

Jeg gik ind pĂĄ hans private profil og skrev under et opslag

Connie Ringgaard, cand.mag i medievidenskab

Men der er kun en ting, som Connie Ringgaard fortryder i sin kommunikation, nemlig da hun havde anmeldt DR til politiet, siger hun:

- Der blev jeg sĂĄ oprevet, at jeg gik ind pĂĄ hans private profil og skrev under et opslag om det her univers, at han var politianmeldt.

Ekspert: Man kan ikke skelne

Katrine Emme Thielke er kriserĂĄdgiver, ekspert i sociale medier og i gang med at skrive en master om digitale angreb pĂĄ enkeltpersoner og virksomheder.

Hun kalder Connie Ringgaards kommunikation og politianmeldelse et ’koordineret angreb’ på Mads Geertsen.

Man kan nemlig ikke bare skille Onkel Reje og Mads Geertsen fra hinanden, mener hun.

Det er fuldstændig en spejling af det, som Onkel Reje eller Mads Geertsen har været ude for

Katrine Emme Thielke, kriserĂĄdgiver og SoMe-ekspert

- Det kan godt være, at man kan gøre det på skrivebordet, men Mads Geertsen er en person, der går på arbejde som Onkel Reje, og som de fleste af os, der har den ene eller anden type job, ved vi godt, at det er en del af vores person at gå på arbejde, lyder det.

Men hun siger, de skal holde en ordentlig tone?

- Ja, men ikke altid i samme kontekst. Når du skriver ”eliminere’, skriver du ikke, at man skal holde den gode tone.

Truet pĂĄ sociale medier

Connie Ringgaard fortæller selv, at hun har modtaget trusler og hadbeskeder i sin indbakke, og TV 2 har læst flere hadbeskeder på sociale medier rettet mod hende og hendes familie, siden hun politianmeldte Onkel Reje.

- Det har været fuldstændig sindssygt og totalt grænseoverskridende, og det har været meget, meget, meget voldsomt. Jeg havde på ingen måde troet, at det ville gå så meget amok, siger hun.

Og det forstår Katrine Emme Thielke godt har været voldsomt.

- Det er meget, meget voldsomt at modtage det. Det kan jeg godt forstå, at du bliver ramt af. Man kan så sige, at det er fuldstændig en spejling af det, som Onkel Reje eller Mads Geertsen har været ude for. Det er fuldstændig én til én.

Det er Connie Ringgard dog uenig i, da hun fortsat mener, at der er forskel pĂĄ at angribe Onkel Reje og Mads Geertsen.

DR ønskede hverken at deltage i indslaget med Connie Ringgaard eller komme med en udtalelse.

Se hele interviewet med Connie Ringgaard og Katrine Emme Thielke i 'Go' aften LIVE' pĂĄ TV 2 PLAY