GO'

Han laver sjov med danskerne – og det går viralt

Selvom Conrad Molden har boet i Danmark i næsten 11 år, bliver sproget og kulturen ved med at overraske, lyder det.

Conrad Molden studsede en ekstra gang, da han første gang fik øje på en Kaj-kage i vinduet hos bageren.

Da han spurgte ekspedienten, hvorfor de havde en frøkage, fik han at vide, at det var fra børneprogrammet ’Kaj og Andrea’.

Men da han efterfølgende påpegede det sexistiske i den manglende Andrea-kage i sit standup-show, blev han oversvømmet med beskeder.

- Folk skrev: ”Jeg har Kaj-kager i mit lokale bageri i Viborg. Du må komme forbi”. Nogle lavede Kaj- og Andrea-kager. Folk laver faktisk Andrea-kager, fortæller han i ’Go’ morgen Danmark’.

Conrad Molden er nemlig kommet helt ind under huden på danskerne med observationer omkring vores mad, kultur og ’LEGO-sprog’, som han kalder det.

Den britiske komiker har i dag over 100.000 følgere på Tiktok, Facebook og Instagram, hvor han deler sit syn på Danmark og danskerne.

Og snart er han aktuel med sit fjerde standup show ’ÆØÅ’.

En joke blev for meget

Noget af det, Conrad Molden ofte laver sjov med, er det danske sprog, som han ofte har omtalt som ’LEGO-sproget’, fordi dansk har mange sammensatte ord.

- Man kan klikke alle de her ord sammen, og hvis man er usikker på betydningen, kan man skille dem ad og finde betydningen. Som ’forår’: ”Before the year”, lyder det.

Conrad Moldens favorit er kombinationen af æg og kage, der er blevet til ‘æggekage’, men han morer sig også over ord med dobbeltbetydning såsom ‘gift’ og ‘skat’ eller 'ægteskab'.

Senest er hans video om danske mælkenavne gået viralt på Tiktok, hvor den på bare to dage har fået 460.000 visninger.

Og så er der ord, der indikerer, at danskerne måske har lidt for høje tanker om sig selv, mener han.

- ”Danskerne har taget al vand med brus”. Du kan sidde i en regnskov i Guatemala og bestille en ’club soda’, og din ven Jesper vil sige: ”Nej, det der, det er danskvand.”

En gang er en joke om det danske sprog dog blevet for meget, fortæller Conrad Molden, der selv har undervist i Engelsk og desuden er gæsteforelæser på Aarhus Universitet.

- Jeg havde en joke omkring, at Gud ikke kunne tale dansk, fordi det var for svært at lære, og der var en ældre dame på første række, der blev sur på mig og sagde: ”Jo, han kan”, og så gik hun fra showet.

En hyldest til danskerne

Når Conrad Molden generelt skal beskrive danskerne, er det med ord som ’søde’, ’flinke’ og ’meget tillidsfulde’.

- Det var så nemt at komme ind i Tivoli i dag. Jeg sagde bare, at jeg skulle i ‘Go’ morgen Danmark’, og så lukkede de mig ind, fortæller han.

Han bliver stadig overrasket over kulturen og sproget, og stort set hver dag skriver han ting ned om Danmark og danskerne, som han finder sjove eller finurlige.

Men det er vigtigt, at danskerne ikke ser drilleriet som mobning, for det er det ikke.

Tværtimod.

- Vi fejrer jer, slutter han.

Se hele interviewet med Conrad Molden fra 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY