HK har fået mindst 12 henvendelser mod Lizette Risgaard

HK har fået kendskab til en lang række flere anklager om upassende adfærd i sagen om den nu tidligere FH-formand.

HK-Formand Anja C. Jensen var en af de første til at trække tilliden til den nu tidligere FH-formand Lizette Risgaard.

Det skete kun fem timer efter, at man i et forretningsudvalgsmøde aftalte at vente, til en ekstern advokatundersøgelse havde undersøgt omfanget af den upassende adfærd begået af Lizette Risgaard.

Nu fortæller hun i programmet ’Lippert’, at den hurtige fremgangsmetode skyldtes, at hun havde fået kendskab til langt flere sager.

- Jeg vil sige, at det er i omegnen af 12 til 15 stykker e-mails, sms'er og opkald.

Og som siger, at "det vi læser i Berlingske og Ekstra Bladet, det kan vi lægge til. Det har vi også oplevet".

- Ja, desværre.

I Berlingske og Ekstra Bladets afsløring fortæller otte mænd, at de har oplevet upassende adfærd fra Fagbevægelsens Hovedorganisations formand, Lizette Risgaard, hvilket førte til, at hun søndag måtte trække sig fra fromandsposten.

"Der går hul på posen"

Ifølge HK-formanden eskalerede historien meget hurtigt allerede fredag formiddag, hvor det blev klart for hende, at sagen udviklede sig fra fejl til decideret svigt.

- Det, der skete, var, at de her unge mænd, der stod frem i Berlingske og Ekstra Bladet, var de første, og så går der hul på posen. Og så sker der bare det i min indbakke, at jeg begynder at få historier ind fra alle mulige steder med andre mænd, der har haft tilsvarende oplevelser.

De mails, du får, er det historier, der knytter sig til Lizette Risgaard?

- Ja, det er det.

Så du får i din e-mail andre vidneudsagn fra folk, der siger, at "jeg har været udsat for det samme som dem, der anonymt har stået frem i Berlingske og Ekstra Bladet'?

- Ja, og det er derfor, at det for mig går fra at være en sag, der handler om fejl, til at det er en sag, der handler om svigt.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Lizette Risgaard og FH.

Du kan se hele interviewet med HK's formand, Anja C. Jensen, på TV 2 Play.