Djøf fører en medarbejdersag om krænkelser i FH

Djøf bistår et medlem, som er tidligere ansat i FH.

Djøf kører en sag for en tidligere ansat i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der har oplevet grænseoverskridende adfærd i FH.

Det oplyser fagforeningen fredag morgen til TV 2.

- Djøf kan bekræfte, at vi, i den sag der nu er fremme i medierne, bistår et medlem, der tidligere har været ansat i FH, siger Torben Gross, der er pressechef for Djøf, til TV 2.

Da der er tale om en personsag, ønsker fagforeningen ikke at uddybe yderligere.

- At fagforbundet Djøf nu bekræfter, at der er en sag om grænseoverskridende adfærd fra Lizette Risgaards side, understreger alvoren. Det videre forløb i den konkrete sag er der endnu ingen oplysninger om, siger Henny Christensen, der er redaktør på TV 2 NEWS og har stort kendskab til fagbevægelsen.

Formanden kæmper for sit liv

Siden klokken 7 fredag morgen har FH holdt hastemøde, efter det torsdag aften kom frem, at formand Lizette Risgaard er blevet bedt om at forholde sig til en række beskyldninger om krænkelser.

Der er tale om et online møde på Zoom.

TV 2s erhvervskommentator, Ole Krohn, forventer, at der kommer en form for afgørelse fredag, men der kan gå flere timer endnu, før den kommer.

- Hun kæmper for sit liv som formand for FH, siger Ole Krohn om Lizette Risgaard.

Umiddelbart efter Zoom-mødet vil der være møder i de enkelte fagforbund, hvor toppen af forbundene vil drøfte sagen og herefter melde hurtigt tilbage, fortæller han.

Lizette Risgaard har på Facebook selv forklaret sig og kalder det "pinligt", at hun ikke har kunnet leve op til sit ansvar og det kodeks, FH har vedtaget i fællesskab.

Hun skriver blandt andet, at personer har "oplevet uønsket fysisk berøring - eksempelvis at jeg har haft min hånd for længe på deres ryg, når jeg har givet dem et kram, at jeg har taget dem på numsen og har danset for tæt på dem - eller at jeg på anden måde har opført mig upassende i sociale sammenhænge".