Lizette Risgaard erkender upassende adfærd

Den erfarne fagforeningsformand kalder det "pinligt", at hun ikke har kunnet leve op til sit ansvar og det kodeks, FH har vedtaget i fællesskab.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard erkender, at hun har udvist upassende opførsel.

Det skriver hun på Facebook, efter at FH har indkaldt til hastemøde fredag morgen.

- Jeg er dybt berørt af historien og meget ked af det, for det har naturligvis aldrig været min intention, skriver hun.

Uønsket fysisk berøring

TV 2 og andre medier har erfaret, at fredagens hastemøde har beskyldninger om upassende adfærd fra Lizette Risgaard på agendaen.

Det bekræfter den 62-årige formand i sit opslag Facebook.

- Konkret har personerne oplevet uønsket fysisk berøring - eksempelvis at jeg har haft min hånd for længe på deres ryg, når jeg har givet dem et kram, at jeg har taget dem på numsen og har danset for tæt på dem - eller at jeg på anden måde har opført mig upassende i sociale sammenhænge, skriver hun.

Lizette Risgaard beskriver i opslaget sig selv som "et uformelt menneske, der elsker at snakke med alle". Men hun understreger også, at det i udgangspunkt altid er den krænkede, der definerer, hvornår man er gået over stregen.

- Derfor vil jeg også gerne give en uforbeholden undskyldning til de personer, der har oplevet, at jeg har opført mig upassende. Undskyld!

Den erfarne fagforeningsformand kalder det "pinligt", at hun ikke har kunnet leve op til sit ansvar og det kodeks, FH har vedtaget i fællesskab.

Hun skriver samtidig, at hendes adfærd skal ændres med det samme.

- Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med, skriver hun.

Ekstremt alvorligt

Lizette Risgaard har selv indkaldt til mødet i FH's forretningsudvalg fredag klokken 7.00, efter at en række personer har fortalt om hendes upassende opførsel til Ekstra Bladet og Berlingske.

Ifølge formanden har de ikke alle følt sig krænket af hende, men de har alle følt, at deres grænser er blevet overtrådt, skriver hun.

På mødet vil Lizette Risgaard blive bedt om at forklare sig overfor de øvrige fagforbund.

Forretningsudvalget består af en række forbundsformænd, blandt andre Anja C. Jensen fra HK.

Hun har torsdag aften skrevet på Facebook - før Lizette Risgaards opslag - at hun tager sagen "ekstremt alvorligt", og at hun "har nultolerance over for krænkende adfærd".

- Jeg vil deltage i orienteringsmødet i morgen og finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Af respekt for både dem, der står frem, og for Lizette Risgaard, som der er rejst beskyldninger imod. Og så vil jeg drøfte det næste skridt med mine formandskolleger i de andre forbund, skriver Anja C. Jensen.