Samfund

Kommune dropper saftevand til ældre

Det er slut med rutinemæssigt at få serveret saftevand, hvis man bor på plejehjem i Høje-Taastrup Kommune

Nu får de de ældre på plejehjemmene i Høje-Taastrup Kommune tilbudt vand med smag af mynteblade, citronskiver eller limeskiver i stedet for saftevand, som de før har været vant til at få.

Det oplyser kommunen til Sjællandske Nyheder.

Mediet har modtaget henvendelser fra flere borgere på kommunens plejehjem, der undrede sig over, hvorfor de ikke længere fik saftevand på samme måde, som de plejede.

Saftevand blev serveret som standard

Og det er altså korrekt, at der ikke er lige så meget saft, som der plejer.

Men der er en årsag, fortæller Charlotte Kaaber, centerchef i sundheds- og omsorgscenteret i Høje-Taastrup Kommune.

- På kommunens plejehjem havde både ledere og nogle medarbejdere undret sig over, at beboerne næsten som standard får serveret saftevand ved alle måltider, da det ikke er gængs praksis i hjemmeplejen, som hjælper borgere i eget hjem.

- Jeg har drøftet emnet med områdelederen, som igen har vendt spørgsmålet med de daglige ledere og diætisterne. Diætisterne og køkkenet har beregnet, at det gennemsnitlige forbrug på saftevand per beboer var cirka 750 milliliter om dagen, fortæller centerchef Charlotte Kaaber til Sjællandske Nyheder.

Kommunen oplyser, at beslutningen er truffet ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, da forbruget var uforholdsmæssig højt i forhold til beboernes samlede energiindtag, og fordi det har en negativ indflydelse på tandsundheden.