Voldsom brand i Vejle er nu under kontrol

Røggaseksplosioner satte i første omgang en stopper for slukningsarbejdet.

Brandvæsen og politi har lørdag eftermiddag og aften været talstærkt til stede på Solkilde Allé i Vejle for at slukke en voldsom brand i en fabrik, hvorfra høje flammer og sort røg fyldte himlen.

Branden er lørdag aften under kontrol, og politiet er lige nu ved at indskrænke det område, der har været afspærret i forbindelse med branden.

- Ingen personer er kommet til skade, og personer i området har fulgt vores opfordring om at holde sig på afstand, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jesper Brian Jensen, til TV 2.

Det betyder ogsĂĄ, at det nu igen er muligt at komme til de forretninger, hvorfra kunder blev evakueret pĂĄ grund af branden. De fleste af forretningerne har dog nu pĂĄ grund af almindelige ĂĄbningstider lukket.

Røggasbomber forhindrede slukningsarbejde

Det var en tidligere margarinefabrik beliggende i et industriområde i den nordøstlige del af byen, der brød i brand. I området ligger også flere andre forretninger, herunder blandt andet Bilka og Harald Nyborg.

Umiddelbart efter at branden brød ud, opfordrede Sydøstjyllands Politi på Twitter folk til at søge væk fra røgen og at holde sig væk fra området.

I første omgang satte røggaseksplosioner en stopper for slukningsarbejdet, oplyste TV 2s reporter på stedet. Røggaseksplosioner er eksplosioner, der opstår i tilstødende områder i en bygning på grund af et overtryk i det område, hvor det brænder.