Samfund

Flere supermarkedskæder varsler prisfald i den kommende tid

Hos Lidl sænker de priserne, og flere konkurrenter ser samme tendens.

Fredag gik supermarkedskæden Lidl ud med meldingen om, at de sænker prisen på en række af kædens smørprodukter.

Og det er kun begyndelsen på en periode med prisfald, fortæller supermarkedskæden til B.T.

Over for TV 2 forklarer indkøbsdirektør i Lidl, Rasmus Pape, at prisfaldende kommer sig af, at indkøbspriserne for supermarkedet er begyndt at falde. Det vil komme forbrugerne til gode i de kommende måneder, lyder det.

- Vi er startet i mejerikategorien, og der vil tendensen fortsætte, og vi vil se det samme på en række andre dagligvarer, siger Rasmus Pape til TV 2.

Det er kædens vurdering, at vi ser ind i et generelt prisfald i den kommende tid.

- Hvis vi skal kigge i krystalkuglen, kan vi se en afdæmpning af inflationen, og vi kan se, at vores leverandører har fået styr på deres produktionsomkostninger, siger Rasmus Pape.

Prisfald på vej – nogle steder

TV 2 har spurgt en række andre dagligvarekæder i Danmark, om de ser samme tendens i den kommende tid.

Salling Group, der driver kæderne Føtex, Bilka, Netto og Basalt, oplyser til TV 2, at de også ser priserne falde på en lang række varegrupper, da de forventer prisfald hos leverandørerne. Salling Group præciserer ikke, hvilke varer det drejer sig om, eller hvad tidshorisonten er.

Samme melding lyder fra Dagrofa, der blandt andet driver Meny og Spar.

- Vi er også begyndt at se de første prisfald fra leverandører, hvilket er en god start. I takt med at priserne på råvarer falder, bør vi se flere prisfald fra leverandørerne. Derfor er vi også i løbende dialog med vores leverandører og arbejder hele tiden på at holde priserne nede i det omfang, det er muligt, siger kategoridirektør Michael Christensen fra Dagrofa.

Hos Coop kan informationsdirektør Jens Juul Nielsen dog ikke genkende, at der skulle være prisfald på vej i deres butikker, oplyser han til TV 2.

Rema 1000 oplyser til TV 2, at de ikke kommenterer spørgsmål prisudvikling.

Danske priser var gode

Priserne på fødevarer har været høje grundet den høje inflation, der har præget hele samfundet – og ikke mindst danskernes pengepunge – siden begyndelsen af 2022.

Det skyldes blandt andet Ruslands invasion af Ukraine, der medførte ekstreme prisstigninger på blandt andet el og gas og gjorde alting dyrere.

Fra december 2021 til december 2022 steg fødevarepriserne i Danmark med 16 procent, fremgår det af en rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.