Jakob Ellemann-Jensen på Facebook: Jeg glæder mig til at vende tilbage

Jakob Ellemann-Jensen koncentrerer sig om at få det bedre, så han kan vende tilbage med fornyet styrke.

For første gang i over en måned giver den sygemeldte partiformand og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) lyd fra sig.

Det sker i et opslag på Facebook, hvor han giver en status på helbredet.

Det var ikke nemt at tage hjem fra Forsvarsministeriet den dag

Jakob Ellemann-Jensen (V)

- Det går fremad med mit helbred, skriver han.

- Jeg er i gode hænder, og jeg glæder mig til igen at have en dagligdag på Christiansborg og i Forsvarsministeriet.

Selvom han glæder sig, er han opmærksom på, at han skal være helt klar, inden han igen kaster sig over arbejdet.

- Jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft, skriver han.

Opdateringen kommer i forbindelse med, at Stephanie Lose (V) i dag er trådt ind i regeringen som fungerende økonomiminister for at aflaste Troels Lund Poulsen, der siden starten af februar har dækket ind for Jakob Ellemann-Jensen som fungerende forsvarsminister, mens han samtidig har varetaget sine egne opgaver som økonomiminister.

Den sygemeldte partiformand oplyser, at han har drøftet den nuværende situation med både Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen. På den baggrund har han bedt Stephanie Lose indtræde på ministerholdet som fungerende økonomiminister.

Ud over opdateringen på sit helbred og situationen i Venstre sætter Jakob Ellemann-Jensen også ord på, hvordan det har været at melde sig syg.

- Det var en svær beslutning at sygemelde mig med stress, og det var ikke nemt at tage hjem fra Forsvarsministeriet den dag. For jeg brænder for politik og for at være med til at tage et ansvar. Ikke mindst i en situation, hvor jeg har ført Venstre i regering, skriver han om 6. februar.

Jakob Ellemann-Jensen afslutter sit opslag med at skrive, at han ved, at både Venstre, regeringen og ministerierne er i trygge hænder, mens han koncentrerer sig om at få det bedre, så han kan vende tilbage med fornyet styrke.

Han giver ingen tidsramme på, hvornår han regner med at være tilbage.