Tyskland har ransaget båd mistænkt for Nord Stream-sabotage

En båd, der angiveligt lagde til på Christiansø, er blevet ransaget. Den knyttes til Nord Stream-sabotage.

Den tyske anklagemyndighed bekræfter onsdag, at en båd, der mistænkes for at være involveret i Nord Stream-sabotage, er blevet ransaget.

Det skriver det tyske medie ARD.

ARD bragte tirsdag sammen med Die Zeit en historie om den mistænkelige båd. Båden skal være blevet brugt i forbindelse med eksplosioner 26. september sidste år på de store gasledninger Nord Stream 1 og 2.

Onsdag er det så bekræftet, at båden er blevet ransaget.

Mistanke om transport af sprængstof

Ransagningerne fandt sted fra den 18. januar til 20. januar, og begrundelsen for ransagningerne lyder:

- Mistanke om, at den pågældende båd kunne være blevet brugt til at transportere sprængstof, der eksploderede den 26. september 2022 ved Nord Stream 1 og Nord Stream 2-gasledningerne i Østersøen.

Efterforskere prøver fortsat at få bekræftet identiteten på de mistænkte. Det er også fortsat uklart, hvad motivet skal have været.

Christiansøs administrator kontaktet af politi

ARD og Die Zeit skrev tirsdag, at fem mænd og en kvinde var i båden.

Det lød desuden, at båden i september skal have lagt til på den danske ø Christiansø nær Bornholm. Berlingske har talt med øens administrator, Søren Thiim Andersen, der bekræfter at være blevet kontaktet af politiet.

Han blev bedt om at efterlyse båden, hvilket skete på Facebook.

- Administrationen har fået en henvendelse fra politiet, der spørger, om nogen har billeder af skibe i havnen 16 - 18. September 2022, lød det ifølge Søren Thiim Andersen, skriver Berlingske.