Samfund

Hackergruppe påstår at have angrebet danske hospitalers hjemmesider

Hackergruppen Anonymous Sudan påstod også at stå bag, da flere lufthavnshjemmesider var utilgængelige onsdag.

Hjemmesiderne, der tilhører hospitaler i Region Hovedstaden, er søndag eftermiddag ikke tilgængelig.

Ifølge hackergruppen Anonymous Sudans konto på det sociale medie Telegram er det gruppen, der står bag, skriver Ekstra Bladet.

- Nogle hospitaler i Danmark er blevet angrebet på grund af koranafbrændinger, og flere vil blive angrebet de kommende timer, lyder det i opslaget.

De sider, som hackergruppen påstår er under angreb, er: regionh.dk, amagerhospital.dk, bispebjerghospital.dk, bornholmshospital.dk, frederiksberghospital.dk, gentoftehospital.dk, rigshospitalet.dk, herlevhospital.dk og hvidovrehospital.dk.

Det har søndag eftermiddag ikke været muligt for Ritzau at tilgå nogen af siderne.

Også angreb onsdag

Onsdag var flere danske lufthavnes hjemmesider ikke tilgængelige. Fra Københavns Lufthavn lød det, at dens hjemmeside "med største sandsynlighed" havde været ramt af et overbelastningsangreb.

Kort før angrebet havde samme profil tilhørende Anonymous Sudan skrevet, at Danmarks sundhedsinfrastruktur ville blive angrebet.

Opslagene på profilen bliver som regel lagt op i følgeskab med et billede af en kutteklædt skikkelse, der står i et ørkenlandskab.

Samme navn optrådte, da den svenske pendant til DR, SVT, blev hacket 14. februar. Her skrev Anonymous Sudan også, at det var koranafbrændinger, der var årsag til angrebet.

Profilnavnet henleder umiddelbart til, at en eventuel hackergruppe bag kommer fra Sudan. Flere gange henviser profilen til Killnet, der er en prorussisk hackergruppe, ligesom navnet Anonymous Russia også optræder flere gange.

Har før stået bag angreb

Hackergruppen Anonymous, der blev startet i 2003 og har flere store angreb bag sig, har taget afstand til Anonymous Sudan, som de påstår, ikke har noget med den første gruppe at gøre.

Anonymous er blandt andet kendt for angrebet Operation Payback, der ramte blandt andet Visa og Mastercard. Gruppen er kendt for videoer, hvor en mand sender budskaber iført en Guy Fawkes-maske.

Guy Fawkes var en af hovedmændene bag Krudtsammensværgelsen, som var en katolsk gruppe, der planlagde at sprænge det britiske parlament den 5. november 1605.