De radikale stemmer for at afskaffe store bededag

Som det eneste oppositionsparti melder Radikale Venstre ud, at partiet vil bakke op om SVM-regeringens lovforslag.

Radikale Venstre vil stemme for afskaffelsen af store bededag som helligdag. Det sker, nĂĄr SVM-regeringens lovforslag tirsdag skal tredjebehandles og til afstemning i folketingssalen.

Dermed er der 96 mandater i Folketinget bag lovforslaget om at afskaffe store bededag.

Det fremgår af en tillægsbetænkning til lovforslaget, som blev udgivet fredag.

I tillægsbetænkningen bemærker de radikales medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg, Katrine Robsøe, dog, at partiet "finder regeringens forberedelse af lovforslaget uhensigtsmæssig".

Det skyldes blandt andet, at regeringen er gĂĄet uden om arbejdsmarkedets parter.

Radikale Venstre: Det handler om fremtidssikring

Radikale Venstre har tidligere selv ytret et ønske om at afskaffe store bededag, da de ønsker at "styrke og fremtidssikre vores samfund til de kommende generationer".

- Det kræver, at vi gennemfører reformer, som kan frigive arbejdskraft og ressourcer til vores velfærd – ikke mindst for børn og unge – til vores virksomheder, til den grønne omstilling og til vores grundlæggende sikkerhed, står der i tillægsbetænkningen.

- Derfor vil Radikale Venstre stemme for lovforslaget med forventning om at blive inddraget i anvendelsen af det nye økonomiske råderum, som reformen skaber, fremgår det af betænkningen.

Tidligere i februar ville beskæftigelsesordfører Katrine Robsøe dog ikke bekræfte, at partiet ville stemme for lovforslaget.