Samfund

Mange bilister fik bøde for at køre med slukkede baglygter i tågen

På 2 timer har Fyns Politi udskrevet bøder til bilister for 76.000 kroner for at have slukkede baglygter.

På kun 2 timer har Fyns Politi udskrevet bøder til bilister, som har kørt med slukkede baglygter i tåge, for 76.000 kroner.

Det skriver politikredsen på Twitter.

Man skal altid køre med tændte forlygter, men der er også krav om, at man kører med tændte baglygter, hvis det er inden for lygtetændingstiden, eller der er lav sigtbarhed.

Koster 1000 kroner

Onsdag morgen og formiddag er der tæt tåge på Fyn ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Kører man uden tændte baglygter, når der eksempelvis er tæt tåge, koster det en bøde på 1000 kroner ifølge Rådet for Sikker Trafik.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der mange biler, som har en indstilling, som sikrer, at baglygterne tænder, når det bliver mørkt.

Men den indstilling registrerer ikke altid, at det eksempelvis bliver tåget, og derfor er det ikke sikkert, at baglygterne bliver tændt.

Tjek, om lygterne er tændt

Vil man være helt sikker på, at baglygterne på bilen er tændt, så skal man gøre det til en vane at tænde for nærlyset, når bilen starter, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Fyns Politi skriver på Twitter, at det fortsætter sin indsats på området.

Varslet, som er udsendt af DMI, gælder for Fyn, dele af det sydlige Sjælland og Syd- og Sønderjylland. Tågen forventes at lette i løbet af formiddagen.