Samfund

Skare Meat Packers indgiver konkursbegæring - mindst 300 fyret

TV Syd logo
I samarbejde med TV Syd

Slagterivirksomheden fra Vejen har indgivet en konkursbegæring. Det bekræfter tillidsrepræsentant.

Den seneste måned har været begivenhedsrig for Vejen-virksomheden Skare Meat Packers, efter at Fødevarestyrelsen under et besøg fandt 250 ton gammelt kød, hvoraf det ældste stammer fra 2010.

Nu har sagen fået alvorlige konsekvenser for virksomheden, som onsdag begærede sig konkurs.

Det fortæller tillidsrepræsentant hos Skare Meat Packers, Gunner Herman Straarup, til TV SYD.

- Vi er dybt berørte allesammen. Vi har godt kunnet se krisen gennem længere tid, men den seneste tid har været hård for alle i virksomheden, siger tillidsrepræsentanten.

Ifølge Gunner Herman Straarup fik medarbejderne klokken 13 onsdag at vide af virksomhedens ledelse, at slagterivirksomheden havde indgivet en konkursbegæring.

Helt konkret betyder det, at mellem 300 og 400 slagteriarbejdere vil blive afskediget. Det erfarer TV 2.

Kunderne smutter

Efter Fødevarestyrelsens fund af de 250 ton gammelt kød valgte flere forhandlere at afbryde samarbejdet med Skare Meat Packers.

- Vi har mistet en del kunder, og særligt Rema 1000 og Salling Group har været et stort slag for os, da det er nogle af vores største kunder. Det er ikke behageligt at være i denne situation som medarbejder, for det er surt ikke at vide, om man er købt eller solgt, siger Gunner Herman Straarup.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Skare Meat Packers' direktør Kurt Skare.

Endnu flere kan miste deres job

De mange skandaler, der havde ramt Skare Meat Packers, betød, at forbrugerne mistede tilliden til produkterne, og så blev det kun et spørgsmål om tid, før dagligvarekæderne ville trække sig, og konkursen kunne blive en realitet - og det blev den så i dag, siger TV 2s erhvervskommentator, Ole Krohn.

- Da de store dagligvarekæder Salling Group og Rema 1000 afviste at modtage kød fra Skare Meat Packers, så var der heller ikke arbejde til slagterimedarbejderne, der dog har fået udbetalt løn i januar, siger han.

Skare Meat Packers indgiver konkursbegæring Video: Albert Schmidt Møller

Det er allerede fremme, at mellem 300 og 400 slagteriarbejdere står til at miste deres job, og det er ikke i område, hvor der lige er et sted, som kan ansætte alle dem. Men det bliver nok ikke de eneste afskedigelser, forklarer Ole Krohn.

- Når vi taler konkurser, så er det ofte alle arbejdspladser i virksomheden, der forsvinder. Det betyder, at der også vil være en række administrative medarbejdere, der skal finde sig et nyt arbejde, siger erhvervskommentatoren.

12 år gammelt kød

Det var under et kontrolbesøg, at Fødevarestyrelsen fandt de 250 ton gammelt kød, hvor noget af det var dateret helt tilbage i 2010.

Det er ikke ulovligt at sælge gammelt kød. Faktisk må man sælge kød, der er 50 år gammelt, men det er til gengæld ulovligt at sælge kød, hvis ikke det kan spores.

Og det var endnu et problem, styrelsen opdagede under deres besøg, hvor der manglede anmærkninger på en del af kødet, som derfor ikke kunne spores tilbage til oprindelseslandet.

Dertil kommer, at virksomheden ifølge Jyllands-Posten to gange det seneste år er blevet taget på ferskgerning af netop Fødevarestyrelsen i at ændre etiketten på kødet. På den måde kom kødet pludselig ikke fra Italien, men fra Tyskland.

De mange brud på reglerne førte til en politianmeldelse, men direktør Kurt Skare afviste dengang, at virksomheden skal have ageret på kant med loven.