Samfund

Michelin-restaurant lukker midlertidigt efter brand i køkken

I en måned eller mere vil restaurant Jordnær holde lukket efter brand. Gæster aflyses, siger restauratør.

Michelin-restauranten Jordnær i Nordsjælland holder midlertidigt lukket i minimum en måned, efter at der natten til onsdag opstod brand i køkkenet.

Det siger restauratør Tina Vildgaard, der driver Jordnær sammen med sin mand, køkkenchef Eric Vildgaard, til Berlingske.

Restauranten ligger i Gentofte Hotel, og ifølge politiet blev hotellets samtlige 70 gæster i løbet af natten evakueret som følge af branden.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvordan branden opstod.

- Vi kørte hjem omkring halv et i nat, og branden startede en halv times tid senere. Receptionisterne gjorde, som de skulle, og brandvæsenet kom hurtigt, siger Tina Vildgaard til Berlingske.

- Selv om det er et gammelt hotel, er brandsikkerheden heldigvis i top, og køkkenet er brandsikkert, så der skete heldigvis ikke mere, end at køkkenet brændte.

Brandårsag stadig ukendt

I et opslag på det sociale medie Instagram skriver restauranten onsdag, at køkkenet blev renoveret sidste år.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvordan det skete endnu - vi tror, at det var en kortslutning - men en ting er sikker: Vi kommer ikke til at kunne arbejde som normalt i den næste måned eller mere, mens vi genopbygger restaurantens hjerte. Måske vil vi blive omplaceret i en periode, lad os nu se, skriver restauranten.

Ifølge Tina Vildgaard bruger restauranten nu tid på at ringe og aflyse de reservationer, som er i kalenderen.

Hun siger, at Jordnær i gennemsnit har 28 gæster om dagen, og at uvisheden "er hård".

Restaurant Jordnær åbnede i 2017 og fik sin første michelinstjerne året efter. Siden 2020 har restauranten haft to michelinstjerner.