TV 2 Echo

Influencer inspirerede 25-årig og fik hende til at tage et vigtigt valg

Amalie Stephensen håber at holde liv i influencer Amalie Vilslevs minde og livsgejst, selvom hun ikke er her mere.

25-årige Amalie Stephensen sad på en café på Vesterbro og drak iskaffe med sin veninde, da hun fik beskeden.

Amalie Stephensen var gået på Facebook for at vise sin veninde noget, da et opslag om Amalie Vilslev poppede op. Det var hun vant til, for ligesom knap 50.000 andre fulgte hun influenceren på de sociale medier.

Denne gang var det ikke en almindelig opdatering. Amalie Stephensen udbrød et "fuck". Der stod, at Amalie Vilslev var sovet ind. 21 år gammel.

- Jeg fik en tung følelse indeni. Jeg vidste godt, at det var det, der ville ske, for hun var jo meget åben omkring døden. Alligevel var det ufatteligt trist, at det skulle ske nu, fortæller Amalie Stephensen.

Amalie Vilslev døde sidste år efter længere tids sygdom. Men selv i den sidste tid på hospice insisterede hun på at leve livet, så meget hun kunne. I en ny dokumentar, 'Amalie skal dø' på TV 2 PLAY, har TV 2 ECHO fulgt Amalie Vilslev i hendes sidste tid.

Netop måden, Amalie Vilslev blev ved med at leve livet på, inspirerede Amalie Stephensen. Hun mistede selv sin far pludseligt, og det betød, at hun kunne spejle sig i Vilslevs budskaber om at leve livet, mens man har det.

- Amalie gav mig en øjenåbner, i forhold til hvordan jeg gerne vil leve mit eget liv. Ved at være til stede og få mest muligt ud af det lige nu, fortæller hun.

Mistede selv sin far

Amalie Vilslev levede efter mottoet "Alt, vi har, er nu". Det udmøntede sig blandt andet ved, at hun cyklede gennem København i en ladcykel, mens hun var syg, at hun drak vin med sine veninder og dagligt fik besøg, mens hun boede på hospice.

Det smittede af på Amalie Stephensen, der efter sin fars død, begyndte at tænke mere over Amalie Vilslevs "Alt, vi har, er nu". For hun følte, at det motto var "spot on" i forhold til de følelser, hun følte efter tabet af sin far.

Derfor valgte Amalie Stephensen også at få tatoveret "Alt vi har, er nu" på sin arm. Inspireret af Amalie Vilslev, men til ære for sin far.

- Det blev tydeligt, at alt kan ændre sig pludseligt, og at vi ikke er lovet noget i morgen. Jeg har taget hendes motto til mig, og jeg vil gerne leve bedre for Amalies skyld, min fars skyld og for alle andre, der ikke fik lov at være her i den tid, de egentlig burde, siger hun.

Meldte sig som organdonor

Amalie Vilslev led af sygdommen Morbus Osler, som giver små karmisdannelser på de mindre blodkar, og som i mange tilfælde også rammer lungernes blodkar. Det skete i Amalie Vilslevs tilfælde, hvilket betød, at hun skulle have en lungetransplantation for at overleve.

Det er enormt vigtigt, at Amalie får lov at leve videre i verden, selvom hun ikke er her mere

Amalie Stephensen

Men selvom Amalie Vilslev fik nye lunger, begyndte de efter lidt tid at svigte. Noget, som Vilslev var åben omkring på sine sociale medier. Hun ønskede nemlig, at folk talte om døden.

Influenceren brugte især sin stemme til at sætte fokus på organdonation og på at få flere danskere til at tage stilling. Det var også i den forbindelse, at Amalie Stephensen første gang opdagede Amalie Vilslev.

- Jeg var fascineret af hendes energi, og jeg syntes, hun var sej, at hun kunne overskue at have den kamp, når hun lige havde fået nye lunger, fortæller hun.

Amalie Stephensen så også en dokumentar om Vilslev på TV 2 PLAY, der fulgte influencerens kamp for at få flere danskere til at tilmelde sig som organdonorer. På det tidspunkt havde hun ikke rigtig tænkt over organdonation, men Amalies historie fik hende til at tilmelde sig.

- Det, at hun havde fået livet tilbage, fordi nogle mennesker havde valgt at tage stilling, gjorde så stort indtryk på mig. Jeg skrev en besked til hende om, at jeg havde taget stilling til organdonation, og at det forpligtede, for nu havde jeg skrevet det til hende.

Sendte besked kort før hendes død

Amalie Stephensen har aldrig mødt Amalie Vilslev, men alligevel føler hun, at den nu afdøde influencer gjorde en forskel for hende. Hun er også kun en af mange, der dagligt fulgte med på hendes sociale medier.

Hun kan godt forstå, hvis nogen undrer sig over, at hun har ladet sig inspirere så meget af en person, hun kun kender fra sociale medier. Men hun tror, at mange har fundet en inspiration i Amalie Vislevs måde at forholde sig til livet og døden på.

- Det er enormt vigtigt, at Amalie får lov at leve videre i verden, selvom hun ikke er her mere. Jeg vil gerne vise, at hun har gjort en forskel for mig og sikkert også for mange andre.

Fire dage inden Amalie Vilslevs død sendte Stephensen hende endnu en besked på Instagram. Hun følte et behov for at fortælle hende, at hun gjorde en forskel.

Hun kunne se, at der kort tid efter stod "set" ud fra beskeden, men der kom aldrig noget svar.

- Jeg tror, det har betydet, at hun har taget den ind, men at overskuddet bare ikke har været der til at svare, fortæller hun.

Amalie Stephensen mener, at det er vigtigt at vise, at hendes navnesøsters liv og budskaber ikke har været forgæves. Derfor vil hun holde fast i Vilslevs motto "Alt, vi har, er nu" – og hun håber, at andre vil gøre det samme.

- Vi skal lære af Amalies situation ved at huske os selv og hinanden på, at vi ikke nødvendigvis har i morgen, og at vi ikke skal være alle steder på én gang. Det er okay bare at være i nuet.

Du kan se dokumentaren 'Amalie skal dø' på TV 2 Zulu mandag 20.45 eller allerede nu på TV 2 PLAY.