Samfund

Vuggestuebørn i middagslur evakueret af politiet

Et foto fra hændelsen, hvor politiet evakuerer vuggestuebørn i barnevogne, er delt på de sociale medier.

Tirsdag skulle både en skole og en daginstitution på Frederiksberg i København evakueres efter en gaslækage.

Og da evakueringen lå lige oven i middagsluren for nogle af institutionens mindste, måtte betjente fra Københavns Politi trille dem i barnevogne de godt 400 meter fra daginstitutionen til Frederiksberg Centret, hvor børnene skulle evakueres til.

Et billede af de sovende evakuerende er blevet delt på de sociale medier.

- Billedet viser med al tydelighed, at man kan komme ud for lidt af hvert i politiet. Men vores opgave i sådan en situation er jo at sørge for, at alle bliver evakueret så hurtigt som muligt – og i dette tilfælde indebar det at give en hånd med barnevognene, fortæller Michael Krogslund-Hansen, der er leder af Frederiksberg-Valby Nærpoliti, i et skriftligt svar til TV 2.

Hyggede i tomme butikslokaler

Et af de sovende børn i barnevognene kunne meget vel være Peter Lykke Linds etårige søn.

Peter Lykke Lind, der til daglig arbejder med kommunikation, har begge sine børn i den integrerede institution Frederiksberg Folkebørnehave, og således var både sønnen og hans datter på fire blandt de evakuerede tirsdag.

Peter Lykke Lind fortæller til TV 2, at han og de øvrige forældre fik besked om evakueringen i kommunikationsappen Famly, hvorefter de blev bedt om at hente deres børn i Frederiksberg Centret.

Her opholdt børnene sig i to tomme butikslokaler på tredje sal i centret, hvor de hyggede sig sammen med pædagogerne. Ifølge Peter Lykke Lind synes hans datter, at det hele var en spændende oplevelse.

- Både politi og pædagoger var så rolige og tjekkede, at de gjorde det til en virkelig rar oplevelse, siger han til TV 2.

Nærpolitiet på Frederiksberg besøger i løbet af denne uge både skolen og daginstitutionen sammen med Hovedstadens Beredskab for at følge op på gårsdagens hændelser.

Ingen fare på færde ved gaslæk

Ingen kom til skade under evakueringen og gaslækken, oplyser Københavns Politi.

Frederiksberg Forsyning oplyser til TV 2, at problemet blev løst samme dag og var forårsaget af en gaslæk, der havde spredt sig til skole og institution langs kabelruller under jorden, hvilket skabte gaslugt indendørs.

Kommunikationskonsulent ved Frederiksberg Forsyning Lotte Lindboe fortæller til TV 2, at man evakuerede for en sikkerheds skyld, og at der "på intet tidspunkt har været fare på færde".