Sussi og Leo er færdige med at optræde sammen – Leo er meget syg

Sussi Nielsen fortsætter med at spille, men under nyt bandnavn.

I mere end 50 år har de optrådt sammen som Sussi og Leo. Men det er nu et overstået kapitel.

Leo Nielsen er syg og har ikke længere kræfterne til at optræde.

Derfor stopper den ene halvdel af duoen på ubestemt tid. Det oplyser hans kollega og hustru, Sussi Nielsen, til Se og Hør.

Meget syg

Hun fortæller, at Leo Nielsen ligger ”meget, meget syg” på hospitalet, efter at han blev indlagt med tarmslyng i midten af december.

- Det er noget af en rutsjebanetur. Leo har haft virkelig ondt, og lægerne har advaret os om, at han kunne dø. Så har vi siddet der og tænkt: “Nu er det nok sidste dag, vi ser Leo”. Men så er han alligevel vågnet op alle gangene, fortæller Sussi Nielsen til ugebladet.

Sussi Nielsen fortsætter med at optræde med de sædvanlige numre. Det gør hun under bandnavnet Sussi og Drengene sammen med Thomas Ehrenreich, der hidtil har været en del af bandet, og den nye mand Kim Karmark Petersen.

Leo og Sussi Nielsen er begge 67 år. De har dannet par, siden de var 15 år.

23 år på skansen

Det musikalske gennembrud kom på Skansen i Skagen, hvor de optrådte første gang i 1979. Her fortsatte de med at spille op til fest i 23 år og blev kult hen ad vejen. Ofte spillede de for så mange mennesker, at det var umuligt at komme i baren. Så i stedet gik pengene fra hånd til hånd mod baren, og øllene gik den anden vej.

Duoen spillede sin sidste koncert på Skansen 14. oktober 2003. Succesen blev for stor, og det var ikke længere sjovt at spille, har Sussi Nielsen fortalt til TV 2 Nord.

Parret fra Saltum stoppede dog ikke med at optræde, og i 2021 kunne Sussi og Leo fejre 50-årsjubilæum.