Dagens overblik: Danske kokke i kæmpe triumf

Forsvaret ramt af mistanke om forsøg på millionsvindel, PFAS-stoffer er fundet i økologiske æg, og to mænd er sigtet for drab i Dragør.

På denne kolde og mørke januaraften har Danmark for tredje gang taget sejren ved VM for kokke, Bocuse d'Or i Frankrig.

Det er den danske kok Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro, der har vundet guld i den prestigefulde kokkekonkurrence sammen med assistenten Elisabeth Madsen, der er kok på Svinkløv Badehotel.

Kokkene serverede blandt andet græskar, marv og æg.

Men i resten af dette overblik serveres nyheder. Velkommen til.

36-årig kvinde mistænkt for millionsvindel i Forsvaret

En ledende medarbejder hos Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) er politianmeldt for at forsøge at overføre knap to millioner kroner til sig selv.

Igennem en årrække var hun en betroet medarbejder, og en af hendes primære arbejdsopgaver var at godkende fakturaer fra store transportvirksomheder.

Kvinden nægter sig skyldig, men TV 2 og Frihedsbrevet afslører, at der på kvindens privatadresse sidste år var registreret to virksomheder, som delte navn med store globale transportvirksomheder. Virksomheder, der leverer ydelser til FMI.

PFAS-stoffer fundet i økologiske æg fra hele Danmark

Skadelige PFAS-stoffer er fundet i økologiske æggeblommer fra hønsefarme i hele Danmark.

Det viser en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen har lavet i samarbejde. Indholdet af PFAS er lavt i frilands-, skrabe- og burhønseæg.

Stofferne er sandsynligvis overført gennem den fiskemel, som indgår i foderet til hønsene. Og nu har størstedelen af danske ægproducenter besluttet at droppe brugen af fiskemel i foder til økologiske høns.

Regeringen vil have nye undersøgelser om Syrien-børn

Indtil nu har regeringspartierne været splittet på spørgsmålet om, hvad der skal ske med de Syrien-børn og deres mødre, som stadig er i al-Roi-lejren.

Nu siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), at regeringen har drøftet sagen og er nået frem til, at der mangler nye undersøgelser, før der kan træffes en endelig beslutning.

Ved tidligere undersøgelser har en lang række ministerier været involveret. Det har ikke været muligt at få et klart svar på, hvor længe der går, før myndighederne er klar med en ny og opdateret vurdering.

To mænd sigtet for drab i Dragør

En 54-årig mand blev søndag aften stukket ihjel på Dragør Fort på Amager, og mandag har Københavns Politi anholdt to mænd for drab, skriver Ritzau.

Den ældste af mændene er 31 år og har fuldskæg og tatoveringer på halsen. Han er mistænkt for at have deltaget i planlægning af drabet.

Den yngste er 28 år, og ifølge sigtelsen, der blev læst op ved et grundlovsforhør mandag, har han sammen med en endnu uidentificeret mand begået selve drabet.

To nye sager om korruption – Ukraine slås med fortidens dårlige vaner

Den ukrainske regering er ramt af alvorlige beskyldninger om korruption på højt niveau.

Forsvarsministeriet beskyldes for at have tegnet en milliardkontrakt med et lille skuffeselskab om indkøb af mad til soldaterne til betydelige overpriser. Og viceministeren for infrastruktur er blevet fyret fra regeringen og anholdt for at skulle have taget imod bestikkelse.

Præsident Volodymyr Zelenskyj sagde i sin tv-tale til nationen søndag aften, at Ukraines regering kæmper imod de korrupte vaner med fuld styrke, selvom krigen raser.