Jobcenterchef om "grim nyhed": - 500 opsagte er dæleme mange

Det er en "grim nyhed" for kommunen, men borgmesteren ser muligheder for de fyrede medarbejdere i Ishøj Kommune.

Salling Group har torsdag meddelt, at supermarkedskoncernen nedlægger 500 stillinger i Ishøj Kommune.

Det sker i forbindelse med, at konceptet Føtex Hjemmelevering, der har hovedsæde i Ishøj, sløjfes.

Det er jobcenteret i Ishøj Kommune, der får den ganske omfattende opgave at hjælpe de fyrede medarbejdere videre i karrieren.

Her blev man varslet om opsigelserne for en måned siden, fortæller Jørgen Dam Pedersen, jobcenterchef i kommunen, til TV 2.

- Det er en grim nyhed at få. 500 opsagte medarbejdere er dæleme mange, og når 200 af dem er fuldtidsansatte, har vi en helt særlig opgave i kommunen.

Af de 500 opsagte medarbejdere er godt 300 deltidsansatte og 200 fuldtidsansatte.

Chauffører, bude og lagerarbejdere søger job

Jørgen Dam Pedersen fortæller, at kommunen er forberedt på at hjælpe de opsagte medarbejdere på vej. Blandt andet ved at tilbyde cv- og jobansøgningskurser til de opsagte, der primært arbejder som chauffører, bude og lagermedarbejdere.

Jobcenteret har endnu ikke overblik over, hvor mange der har brug for hjælp, men som "beliggenhedskommune" bliver det Ishøj Kommune, der har ansvaret for beskæftigelsesindsatsen.

Jørgen Dam Pedersen formoder dog, at tallet på de 500 sænkes, når Salling Group og fødevarebranchen holder to rekrutteringsevents i denne og næste uge.

- Det kan forhåbentlig give hurtige og gode løsninger, siger han.

Selve beskæftigelsesindsatsen møntet på de fyrede Salling Group-medarbejdere forventer Jørgen Dam Pedersen, at jobcenteret vil bruge de næste tre-fire måneder på.

Brandærgerlig borgmester

Ishøjs borgmester Merete Amdisen (S) er "brandærgerlig" over, at man mister en "så stor arbejdsplads" som Salling Group.

- Det ligger os meget pĂĄ sinde at sikre, at folk kommer videre. Nogle vil finde arbejde af sig selv, andre vil tage nogle opkvalificeringskurser, sĂĄ de kan komme tilbage pĂĄ arbejdsmarkedet, siger hun.

Hun hĂĄber, at lagerbygningen, som Salling Group har anvendt hidtil, kan komme i spil til andre formĂĄl og deraf give andre jobs til kommunen.

- Vi skal altid se muligheder, og sĂĄ hĂĄber jeg, at der er andre virksomheder, der kan fĂĄ opfyldt deres behov for at fĂĄ nye dygtige medarbejdere, siger hun.

"Lidt færre mennesker flere steder"

Meldingerne om de mange fyringer kommer dagen efter, at Salling Group annoncerede en større strategiændring. Fremover skal Bilka-kæden fylde mere, mens Salling Group helt nedlægger Føtex Hjemmelevering, der blev skabt i 2021.

Hidtil har Føtex Hjemmelevering haft hovedsæde i Ishøj, men fordi Salling Groups hjemmelevering fremover skal udspringe af en række Bilka-butikker, bliver lageret i Ishøj lukket.

Salling Group siger dog, at man arbejder for at "matche" flest mulige af de opsagte med "ledige stillinger andre steder i organisationen".

- Det, vi gør nu, er at ændre strategien, så vi ikke har ansat mange mennesker ét sted, men lidt færre mennesker mange steder. Så vi flytter arbejdspladserne fra Ishøj ud i landet, siger Salling Groups kommunikationsdirektør, Henrik Winther Olesen, til TV 2.

Samlet set har Salling Group cirka 44.000 ansatte i Danmark og står blandt andet bag dagligvarekæderne Bilka, Føtex og Netto. Virksomheden ejer også stormagasinet Salling og legetøjskæden BR.

I 2021 solgte Salling Group samlet set varer for mere end 66 milliarder kroner og kom ud med et overskud på næsten to milliarder kroner.