250 tons gammelt kød fundet hos slagteri – Salling Group afbryder samarbejde
Slagteri-direktør afviser, at virksomheden har ageret på kant med loven.
Fødevarestyrelsen har under et kontrolbesøg fundet 250 tons gammelt kød, hvoraf noget er helt tilbage fra 2010.
Det skriver flere medier herunder Agriwatch og Jyllands-Posten.
Fundet er sket i et eksternt frysehus, som tilhører slagterivirksomheden Skare Meat Packers. Virksomheden ligger i Vejen og har afdelinger i Aarhus og flere steder i udlandet.
Virksomhedens direktør, Kurt Skare, fortæller avisen, at kødet ikke bliver solgt som eksempelvis bøffer eller andet pålæg.
- Det indgår i forarbejdede produkter, eksempelvis pølser og andre varer, siger han og understreger, at det er helt normalt for virksomheden at have kød liggende, som er fra før 2017.
Anmærkning manglede
Ifølge styrelsen kunne kødet ikke spores tilbage til oprindelseslandet, fordi anmærkningen manglede. Derfor har virksomheden heller ikke kunne redegøre for, hvor det stammer fra.
Det har resulteret i en politianmeldelse, som består af i alt tre forhold.
Skare Meat Packers er også meldt til politiet for at forsøge at forhindre styrelsen i at komme ind og foretage kontrol. Derudover er virksomheden politianmeldt for at ændre oprindelseslandet på en del af kødet.
Det er ikke ulovligt at sælge gammelt kød, men det kolliderer med lovgivningen, hvis det ikke kan spores.
Styrelsen oplyser, at kød må sælges, selv om det er 50 år gammelt. Virksomheden skal blot vurderer, at det er ansvarligt at sælge.
Direktør afviser brud på regler
Fødevarestyrelsen var blandt andet på besøg 8. december sidste år, efter at den havde fået en anmeldelse om, at virksomheden systematisk har ændret oprindelseslandet på sit kød.
Kontrollanterne blev først nægtet adgang, inden politiet måtte kontaktes.
Direktør Kurt Skare afviser dog, at virksomheden skal have ageret på kant med loven. Det siger han til Jyllands-Posten.
Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens rejsehold, fortæller, at Fødevarestyrelsen har konstateret, at der løbende er blevet plukket kød fra det eksterne frysehus.
Skare Meat Packers sælger kød til alle danske detailkæder og til hotel- og restaurationsbranchen. En stor andel bliver også solgt til udlandet.
Salling Group vil undersøgen sagen
Som konsekvens af sagen afbryder Salling Group samarbejdet Skare Meat Packers.
Det oplyser kommunikationsdirektør i Salling Group Henrik Vinther Olesen til Finans.
- Vores kunder skal kunne have tillid til, at leverandører til enhver tid har fuld transparens samt overholder gældende lovgivning, oplyser han.
Salling Group står bag Bilka, Netto og Føtex.