Samfund

150 supermarkeder ændrer åbningstid for at spare penge

Fra 1. januar er åbningstiderne ændret i 150 SuperBrugsen- og Kvickly-butikker landet over.

Fra 1. januar kan kunder i 150 af Coops dagligvarebutikker ikke længere købe ind efter klokken 19 i weekenden.

Hidtil har butikkerne holdt åbent til klokken 20 eller 21, men det er slut nu.

Det drejer sig om 150 SuperBrugsen og Kvickly-butikker, som ligger spredt rundt om i landet, fortæller Jens Juul Nielsen, som er informationsdirektør hos Coop.

Desuden vurderer alle butikker selv, hvorvidt de vil afkorte åbningstiderne i hverdagene, så der kan være butikker, som lokalt skærer ned på deres åbningstider i hverdagene.

Beslutningen om at lukke dagligvarebutikkerne tidligere er taget for at spare penge, fortæller Jens Juul Nielsen.

- Omkostningerne til el og energi er steget, og vores indkøbspriser er under pres, så vi har kigget på vores energiomkostninger, slukket lys og slukket for kølebokse rundt om i butikkerne, fortæller han.

Foreløbig mener vi, at det er det her, som vil genere mindst og færrest

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop

Er I bekymrede for, at det kan betyde noget for de kunder, der er vant til at handle sent i weekenden?

- Det kommer vi selvfølgelig til at følge nøje. Men vi har kigget ret grundigt på, hvor stor omsætningen er, og hvor mange kunder butikkerne har på de pågældende tidspunkter. Hvis det viser sig, at vi mister meget omsætning, må vi kigge på det igen. Foreløbig mener vi, at det er det her, som vil genere mindst og færrest, lyder det fra Jens Juul Nielsen.

Har ramt regnskabet hårdt

Derudover findes der omkring 150 selvstændige SuperBrugsen-butikker, som selv justerer på deres åbningstider i både weekend og hverdage.

En af de lokale butikker, som lukker tidligere fra årsskiftet, er SuperBrugsen i Tranbjerg.

Ejeren af butikken, Jesper Brarup Jessen, har taget beslutningen om at lukke en time tidligere på grund af stigende elpriser og få kunder i aftentimerne.

Det fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det har ramt regnskabet rigtig hårdt, og det kender alle dagligvarebutikker jo til, siger Jesper Brarup Jessen.

Jens Juul Nielsen har ikke overblik over, hvor mange og hvilke lokale butikker det samlet måtte dreje sig om, og derfor opfordrer han kunderne til at tjekke åbningstiderne i deres butik.

- En god opfordring til kunderne er at holde øje med åbningstiderne i deres butik, for der er stor forskel på, hvor mange kunder butikkerne har hvornår.