Elselskab politianmeldt for vildledning for anden gang

Selskabet skulle have ringet til folk uden samtykke og snydt sig til deres oplysninger.

Telefonen har ringet hos flere danskere, som har fået indtryk af, at de har talt med deres elselskab.

Der er blandt andet blevet talt om private informationer som regninger og tilgodehavende beløb.

Men ifølge Forbrugerombudsmanden er det i virkeligheden energiselskabet Grow Energy, der med opkaldene har vildledt folk.

Derfor er selskabet nu meldt til politiet – og det er anden gang, at det sker.

Hvad motivet skulle være for at ringe på denne måde står uklart ud fra pressemeddelelsen, men i kundeanmeldelserne nævnes blandt andet forsøg på at indregistrere andre som kunder uden samtykke.

Har du et tip?

Har du oplysninger om elselskabernes salgsmetoder, som vi skal undersøge, så skriv til TV 2s journalist på jkbo@tv2.dk.

Desuden er selskabet anklaget for at ringe til 69 personer uden at have samtykke. I samtalerne blev 64 forbrugere vildledt, skriver Forbrugerombudsmanden.

Grow Energy har tidligere været anklaget for at ringe til 12 forbrugere og vildlede otte af dem efter samme metode. I den sag har selskabet accepteret, at det skal betale en bøde.

Uenig i anklageskrift

Energiselskabet selv mener ikke, at anklagerne fra ombudsmanden har noget på sig. Det fremgår af pressemeddelelsen.

Det erklærer sig uenigt i, at dets telefonsælgere skulle have vildledt nogen og siger desuden, at alle 69 personer havde givet samtykke gennem eksempelvis internetkonkurrencer.

Det skriver Forbrugerombudsmanden, som vurderer, at selv hvis alle samtykke er indsamlet gennem internetkonkurrencer, er de stadig ulovlige, fordi formålet ikke har været tydeligt.

Det er Grow Energy anklaget for:

  • Udgivet sig for eller givet indtryk af at ringe fra forbrugerens nuværende elselskab
  • Påstået, at forbrugerens elforbrug var faldet, selv om Grow Energy ikke havde nogen viden herom
  • Påstået, at Grow Energy og forbrugerens nuværende elselskab var samarbejdspartnere, at forbrugerens nuværende elselskab var indforstået med opkaldet eller at opkaldet skete efter aftale med forbrugerens selskab, uden at det var korrekt
  • Påstået, at forbrugeren havde penge til gode, selv om Grow Energy ikke havde nogen viden herom
  • Undladt at oplyse, hvor sælgeren ringede fra

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger i en pressemeddelelse:

- Vi har set et fald og en generel positiv udvikling i antallet af klager over ulovligt telefonsalg det seneste halve års tid. Desværre modtager vi fortsat klager over Grow Energy. Hun tilføjer:

- Det er vigtigt at understrege, at forbrugerne ikke er bundet af aftaler, hvis de er indgået under en telefonsamtale med en virksomhed, som de ikke på forhånd har givet deres samtykke til at blive kontaktet af. Det er Forbrugerombudsmandens opfattelse, at Grow Energy fra juli 2021 til april 2022 har ringet til 69 forbrugere, der ikke havde givet samtykke til det. I samtaler med 64 forbrugere har selskabet desuden vildledt forbrugerne ved blandt andet at have givet urigtige oplysninger.