Twitter-brugere stemmer Elon Musk ud – men Snoop Dogg melder sig klar til at tage over

Elon Musk sagde, at han vil gå af, hvis flertallet stemte for det.

Rigmanden Elon Musk skal træde tilbage som direktør for Twitter, og det sociale medie skal i stedet ledes af den amerikanske rapper Snoop Dogg. Sådan er det i hvert fald, hvis det står til stemmeglad Twitter-brugere.

Mens det første scenarie ikke er utænkeligt, er det andet nok mere tvivlsomt.

Elon Musk oprettede kort efter midnat natten til søndag en afstemning på sin egen Twitter-profil. Her spurgte han ganske simpelt, om han skal træde tilbage som direktør for Twitter, og slog fast, at han vil opfylde flertallets ønske.

Mere end 17,5 millioner har stemt, og det stod ret hurtigt klart, at afgørelsen ikke falder til Elon Musks fordel. Tværtimod – for 57,5 procent har stemt for, at Elon Musk skal overlade topposten til en anden.

Men hvem skal så være direktør for Twitter? Hvis afstemninger på det sociale medie bestemmer virkeligheden, så er det en noget uventet person, der skal træde i Elon Musks fodspor.

For i kølvandet på Twitter-direktørens afstemning om sin egen afgang strøg en uventet person til tasterne.

Klokken 02.00 dansk tid natten til søndag sendte den amerikanske rapper Snoop Dogg en lignende afstemning ud på det sociale medie, hvor han spurgte brugerne, om han skal være direktør for Twitter.

Selvom 3,3 millioner har stemt, og intet mindre end 81 procent af dem har svaret ja, så har Snoop Dogg trods alt ikke meget at skulle have sagt i beslutningen om, hvem der skal lede Twitter, og afstemningen skal tages med et gran salt.

Et teater på Twitter

Det er langt fra første gang, at Elon Musk tyer til afstemninger på Twitter om større beslutninger vedrørende driften af Twitter.

I november kunne brugerne både stemme om, hvorvidt suspenderede brugere må komme tilbage på Twitter, og om hvorvidt den tidligere amerikanske præsident Donald Trump igen skulle have adgang til det sociale medie.

Begge gange svarede flest brugere ja, og begge gange opfyldte Elon Musk flertallets ønske.

Som man siger, pas på med, hvad du ønsker, for måske går det i opfyldelse

Elon Musk

Men det hele er en del af et "totalteater", som Elon Musk kører på Twitter. Det mener Astrid Haug, der er selvstændig rådgiver og ekspert i sociale medier.

- Meget af det, han gør på egen profil, er for at generere trafik. Så han har de her afstemninger, og han opdaterer om, hvad der foregår i Tesla og Space-X, og så skriver han mange opdateringer om trafikken på Twitter. Så han går enormt meget op i, at der er meget trafik, og at der er mange brugere, siger hun.

Elon Musk fyrede i sidste måned halvdelen af Twitters ansatte, og netop det mener Astrid Haug puster ild til rygtet om, at den kontroversielle rigmand er sat ind for at "rydde op, lufte ud og skabe virak", for dernæst at lade en ny direktør træde til.

- Men det er stadig Elon Musk, der er hovedejeren, så spørgsmålet er, hvem der har lyst til at være direktør i den her virksomhed, spørger Astrid Haug.

- Pas på med, hvad du ønsker

Om det bliver Tesla-ejeren – eller rapperen for den sags skyld – der fremover skal drive Twitter, er endnu ikke afgjort.

Ingen af dem har reageret direkte på afstemningernes resultat. Men under en time efter, at Elon Musk havde lagt sin egen afstemning ud, skrev han selv et nyt tweet:

- Som man siger, pas på med, hvad du ønsker, for måske går det i opfyldelse.