Samfund

Brand på olieraffinaderi i Fredericia

Ingen personer er kommet til skade under branden på raffinaderiet, der startede på grund af lækager.

Brandvæsnet rykkede lørdag klokken 11.24 ud til en brand på olieraffinaderiet Crossbridge Energy i Fredericia.

Trekantsområdets Brandvæsen oplyste på Twitter, at der var kraftig røgudvikling på stedet.

Både raffinaderiets interne brandvæsen og og Sydøstjyllands Politi rykkede ud i forbindelse med branden, der blev slukket omkring 13.30, lyder det fra vagtchef John Skjødt til TV 2.

I alt var der 45 fra beredskabet udover politiet på stedet. Derudover er halvdelen af de 250 ansatte på olieraffinaderiet uddannet brandmænd, oplyser raffinaderiet til TV 2.

Ingen personer er kommet til skade.

Skyldtes lækager

Der var opstået lækager på nogle af rørene på raffinadereriet, men klokken 14.10 skrev brandvæsnet på Twitter, at lækagerne var stoppet.

- Det var tale om en utæthed på et røranlæg i selve produktionsanlægget. Der løb væske ud på et udendørs område på 50 gange 50 meter, hvor der udbrød brand, siger Bo Gøgsig, der er Operativ Chef i Trekantområdets Brandvæsen, til Ritzau.

Ifølge Gøgsig var der tale om et olieprodukt, og brandvæsnet har lagt skum ud over et område på 100 gange 100 meter for at være sikker på, at man får dækket al den brandbare olie af.

Raffinaderiet producerer cirka 35 procent af det samlede danske brændstofforbrug.

Crossbridge Energy er den største leverandør af overskudsvarme til centralvarme i Danmark og producerer nok til at forsyne flere end 23.000 huse.