Samfund

Sad i kø 26 timer for særlig sneaker: - Det har 100 procent været det værd

Skateshop i København var særligt udvalgt af Nike til at sælge eftertragtet model. TV 2 mødte nogle af de unge, der ventede en hel nat i frostvejr.

Har du nogensinde ønsket dig noget så brændende, at du er villig til at sidde mere end et døgn i nattefrost?

Butiksarbejder og youtuber Alexander Kej har, for han gjorde netop det, da butikken Sidewalk Skateshop på Vesterbro i København lørdag formiddag kunne åbne for salget af en helt særlig sneaker.

Jeg vil ikke sælge dem endnu, fordi jeg mener, at de stiger i pris

Alexander Kej, youtuber

Som de eneste i Danmark er Sidewalk nemlig udvalgt til at sælge et begrænset antal af den eftertragtede Nike-model Lobster Dunks i orange.

Hver kunde må kun lægge ét par sko i kurven, og derfor havde Alexander Kej taget sin bror, Christian, med under armen, så de sammen kunne sikre sig to par efter hele 26 timers ventetid i kulden foran butikken.

Det ene par skal Alexander Kej selv bruge, det andet betragter han som en investering:

- Jeg vil ikke sælge dem endnu, fordi jeg mener, at de stiger i pris. Der er færre og færre ubrugte par, så man kan holde på skoene og lade være med at bruge dem. Som en investering, en aktie. Det er der mange, der gør, siger han til TV 2.

Skateboardbutik i 20 år

Allerede på forhånd vurderede Sidewalks indehaver Thomas Madsen, at flere end halvdelen af de mellem 150 og 200 fremmødte sneakerssamlere måtte gå tomhændede hjem igen.

For der kommer ikke flere end de 80 par sko, butikken har fået tildelt af Nike, slår han fast.

Hvorfor er det lige jer, som er blevet udvalgt, tror du?

- Vi har efterhånden været en af de skateboardbutikker, der har overlevet længst tid. Vi har snart ligget her i 20 år, så måske fokuserer Nike på den skateboardbutik, der har ligget her længst, siger han.

Skoene koster 1000 kroner, og på grund af det store opbud af købeglade samlere tillod butikken kun to kunder ad gangen.

Næsten 100 par sneakers

En af dem, der også har klaret 26 timers ventetid i frostvejr, er Vitus Tuxen.

For ham gælder det at få fat i et par orangefarvede Lobster Dunks og så håbe på, at de bliver en endnu mere eftertragtet vare med tiden.

- Jeg skal have dem, og så skal jeg bare beholde dem, til de bliver meget dyrere. Eller det ved jeg selvfølgelig ikke, men jeg beholder dem, siger han til TV 2.

For Alexander Kej nærmer det sig par nummer 100, når Nikes Lobster Dunks bliver en del af den voksende samling derhjemme.

Han spår, at han med tiden kan sælge parret for op mod 10.000 kroner.

Har det været det værd i nat?

- Det har 100 procent været det værd. Det er så hyggeligt at møde nye mennesker, og alle her går op i de samme ting som mig, siger han.

Alle 80 par sko blev solgt på under en time, oplyser Sidewalk Skateshop til TV 2.