Flybilletter er historisk billige, viser nye tal

Afgange fra København til destinationer i Europa i uge fire er ikke set billigere i Travelmarkets tal, som går tilbage til 2010.

På trods af stigende el- og gaspriser samt en skyhøj inflation er flybilletter lige nu historisk billige.

Faktisk er priserne på flybilletter for rejser i uge fire næste år lige nu så lave, at de ligger under niveauet, man så, før coronapandemien ramte.

Det viser tal fra prisportalen Travelmarket.

Afgange tur/retur fra København til destinationer i Europa i uge fire er ikke set billigere i Travelmarkets tal, som går tilbage til 2010.

En billet fra København til en europæisk destination i uge fire koster nu i gennemsnit 390 kroner. Det er 100 kroner billigere end samme uge i 2020 – lige før corona.

- Det er en linedans

Ifølge Jacob Pedersen, der er luftfartsanalytiker i Sydbank, skyldes de lave priser på flybilletter, at flyselskaberne øger deres aktiviteter.

- Vi har haft en sommer med meget høj rejselyst og derfor også meget høje billetpriser, og flyselskaberne er i gang med at løfte deres aktiviteter til et niveau som før corona.

Jacob Pedersen påpeger, at billetpriserne fortsat vil være i den høje ende i højsæsonen, mens flyselskaberne er nødt til at sænke priserne uden for ferieperioderne.

- Det er en linedans for flyselskaberne at finde ud af, hvor meget mere kapacitet de skal sætte ind, for de vil jo nødig have, at konkurrenterne løber med passagererne. For det enkelte flyselskab handler det om, at hvis de ikke flyver, så er der formentlig nogle andre, der tager passagererne.

Priseksempler:

Tomme flysæder presser priserne i bund

Ifølge Ole Stouby, der er direktør i Travelmarket, presser det priserne i bund, at der er et stort antal flysæder og flyafgange, der er tomme, som flyselskaberne vil have fyldt.

- Lavprisselskaberne tager markedsandele, og de har mange nye afgange i markedet – og de har et større udbud nu end før corona. Samtidig tager de markedsandele fra nogle af de mere traditionelle flyselskaber.

Det kan de, fordi de har lavere priser, og det tiltrækker forbrugerne, når priserne er i et attraktivt niveau, siger han. Han understreger, at de lave priser ses uden for de tidspunkter på året, hvor mange vil rejse.

- Her er efterspørgslen ret stor, så her får flyselskaberne ret gode priser for deres flybilletter.

Dem, der er fleksible, kan gøre et godt kup, lyder det.

- Det er alle de andre måneder, hvor priserne presses ned, fordi der er så mange ledige sæder.