Samfund

Auktionshus tager afstand fra hemmelig handel efter TV 2-dokumentar

Jesper Bruun Rasmussens hemmelige Warhol-handel var alligevel ikke i orden, udtaler auktionshusets administrerende direktør.

Det var ikke i orden, at auktionskongen Jesper Bruun Rasmussen købte og solgte et dyrt Warhol-portræt på Bruun Rasmussens egen auktion.

Det siger Bruun Rasmussens administrerende direktør, Jakob Dupont, i kølvandet på TV 2-dokumentaren ’Auktionshusets hemmelige handel’, som blev vist torsdag på TV 2.

Den administrerende direktør tager direkte afstand fra Jesper Bruun Rasmussens adfærd i forbindelse med den hemmelige handel i Bruun Rasmussens eget auktionshus.

- Den i programmet skildrede adfærd er ikke acceptabel. Bruun Rasmussen følger de højeste standarder for integritet, udtaler Jakob Dupont i en pressemeddelelse.

Men selvsamme direktør har for få år siden ellers udtalt til andre medier, at Jesper Bruuns Rasmussens hemmelige køb af Warhol-portrættet var helt efter bogen.

Men nu er direktøren tilsyneladende kommet på andre tanker og mener ikke længere, at den tidligere ejer og bestyrelsesformands adfærd kan accepteres.

Lydfil afslører auktionskonges hemmelige handler

Som det kom frem i TV 2-dokumentaren ’Auktionshusets hemmelige handel’, købte Jesper Bruun Rasmussen tilbage i 2013 et Warhol-portræt, uden at han oplyste arvingerne til maleriet, at det i virkeligeligheden var ham selv, der stod bag købet.

Warhol-portrættet var tilsyneladende ikke det eneste maleri, den tidligere ejer og bestyrelsesformand havde købt hemmeligt på Bruun Rasmussens egne auktioner.

Ved du noget?

Ligger du inde med væsentlig viden om Bruun Rasmussen eller generelt om auktionsbranchen, så skriv en mail til TV 2s journalist Steen Schat-Holm på ssho@tv2.dk.

- Det var ganske almindeligt, det skete hver tredje-fjerde måned. Nu var det bare den her sag, siger tidligere administrerende direktør Claus Poulsen på en skjult optagelse i TV 2-dokumentaren.

- Det kommer ikke hele verden ved, hvad jeg har købt

Jesper Bruun Rasmussen afviser i TV 2-dokumentaren at udtale sig om, hvor mange gange han i alt har handlet på Bruun Rasmussens egne auktioner uden at give sig til kende over for kunderne.

- Det er længe siden nu. Det har jeg ingen kommentarer til, siger den tidligere ejer og bestyrelsesformand for auktionshuset, Jesper Bruun Rasmussen, til TV 2.

Kan du forstå, at de her arvinger stadigvæk ikke har nogen tillid til dig?

- Jo, men det kommer jo ikke hele verden ved, hvad jeg har købt. Det er altså måden, vi gør det på. Tak for din henvendelse. Vi bliver nødt til at slutte her, siger Jesper Bruun Rasmussen.

Det er altså den adfærd, som den administrerende direktør i Bruun Rasmussen, Jakob Dupont, nu tager afstand fra.

- Bruun Rasmussen er i dag under en ny ledelse og et nyt ejerskab. Ingen i den nuværende ledelse var involverede i sagen, fastslår Bruun Rasmussens administrerende direktør, Jakob Dupont.