Samfund

Mand død efter ulykke ved kanal i Holbæk

En mand er død, efter at han angiveligt mistede kontrollen over sin bil og kørte i en kanal i Holbæk.

En mand midt i 50'erne er mandag eftermiddag afgået ved døden, efter at han formentligt er kørt lige ud i et sving og har ramt en kanal i Holbæk med sin bil.

Det siger Boye Rasmussen, som er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, mandag aften.

- Der er ingen, der har set bilen køre i vandet, men en anmelder så, at den lå nede i kanalen med baghjulene oppe over vandet som det eneste. Der var stadig lys på bilen, siger han.

Da bilisten blev reddet op, blev han erklæret død af en læge.

Politi fortsat til stede

Politiet formoder, at der er tale om en ulykke, som er forårsaget af glat føre på vejen. Politiet afventer dog fortsat en bilinspektørs konklusioner, før det endegyldigt kan sige, hvad der forårsagede ulykken.

- Man kører mod kanalen, og så svinger vejen 90 grader. Der har efter det oplyste været rigtig glat lige i svinget, og bilen er angiveligt kørt lige ud på grund af det glatte føre, siger Boye Rasmussen.

Ved alvorlige trafikulykker deltager en bilinspektør i politiets arbejde. En bilinspektør er en teknisk ekspert, som er uddannet i at undersøge trafikulykker.

Bilinspektøren kan blandt andet vurdere, hvor hurtigt der er blevet kørt, eller om der er foretaget en opbremsning eller lignende.

De pårørende til manden er underrettet.

Politiet er fortsat til stede i Holbæk kort før klokken 19 mandag aften.

Mandag aften fremgår det af Vejdirektoratets hjemmeside, at der er meldinger om glat føre på mange af vejene i Midt- og Vestsjællands Politis område.