Samfund

12 bøder på 30 minutter: Bilister filmede uheld med bulldozer

I første omgang lød meldingen, at motorvejen ville være åben igen omkring klokken 08. Men arbejdet tog noget længere tid.

Fynske Motorvej E20 er nu åben igen, efter at et uheld med en lastbil og en bulldozer torsdag morgen spærrede motorvejen i østgående retning mellem afkørsel 49 og 48.

Det skriver Vejdirektoratet på Twitter.

I forbindelse med uheldet tabte lastbilen bulldozeren fra sit lad, efter at den af ukendte årsager mistede herredømmet. Det oplyser vagtchef ved Fyns Politi Torben Jakobsen til TV 2.

- Så påkører han autoværnet. Faktisk påkører han også siden af en gangbro hen over motorvejen, og i den forbindelse falder bulldozeren af, og dækkene på lastbilen punkterer, fortæller Torben Jakobsen torsdag morgen.

Ingen kom noget til ved uheldet. Til gengæld blev der uddelt flere bøder til bilister på den anden side af autoværnet.

Bilister fik 12 bøder på 30 minutter

Omkring klokken 8 løftede en kran – efter flere timers arbejde på stedet – bulldozeren væk fra motorvejen og op på en sættevogn.

- Det er en stor opgave. Vi har med en bulldozer at gøre, som vejer 24 tons og skal have nogle store maskiner til at løfte den, fortalte Fyns Politis indsatsleder på stedet Allan Lemming inden manøvren.

I den forbindelse lukkede politiet en bane i det modkørende spor – altså i vestgående retning – for en sikkerheds skyld. Det forårsagede flere kilometers kø i vestgående retning.

Alligevel havde flere bilister ikke mere travlt med at komme videre, end at de havde tid til at finde telefonen frem og filme politi, kran og bulldozer.

Derfor kunne motorcykelbetjente uddele intet mindre end 12 bøder på 30 minutter.

- De passerer uheldet i modgående retning, og mens de kører bil, filmer de eller tager billeder. De får en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet, fortæller vagtchef Kenneth Taanquist.

Ifølge vagtchefen er det "beskæmmende", at så mange fandt telefonen frem bag rattet.

- Lige nøjagtigt det, de gør, kan forårsage andre uheld eller følgeuheld. Så det er bare rigtigt ærgerligt, at vi kan tage så mange, siger han.

Autoværn bøjet ind mod modgående bane

Ifølge vagtchef Torben Jakobsen er der efter uheldet flere skader på motorvejen, som også skal udbedres.

Blandt andet lavede bulldozeren et stort hul i asfalten i siden af vejen, mens også autoværnet er blevet bøjet næsten helt over i den modgående bane, og gangbroen er blevet beskadiget, så der er hul helt ind til armeringen.

Ifølge Torben Jakobsen er det dog ikke noget, der burde betyde det store for trafikken.

Dagens kraftige blæst skaber også trafikale udfordringer ved Storebælt, hvor det er forbudt at køre over broen med vindfølsomme køretøjer. Restriktionerne ventes først ophævet i aften.