Samfund

Eksplosioner i Svendborg efter bombetrussel – 46-årig mand anholdt

Under en anholdelse brød en bil i brand, og flammer og røg kunne ses.

En 46-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med en bombetrussel ved Ryttervej i Svendborg.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. De tilføjer, at han truede med at sprænge sig selv og sin bil i luften.

Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad motivet bag handlingen var

Christian Rasmussen, politiinspektør ved Fyns Politi

I forbindelse med anholdelsen, som fandt sted klokken 16.41, brød den anholdte mands bil i brand. Han pådrog sig lettere skader ved branden, skriver Fyns Politi.

Ifølge Fyns Amts Avis og TV 2 Fyn var der røg og flammer ved Ryttervej. Branden er torsdag aften blevet slukket af brandvæsnet.

Røgsky over parkeringsplads

I løbet af dagen har Fyns Politi været talstærkt til stede i området omkring Ryttervej på grund af "et mistænkeligt forhold med en bombetrussel".

Konkret blev bombetruslen fremsat på en større parkeringsplads i Ryttervej. Politiet modtog anmeldelsen klokken 07.43 og rykkede hurtigt ud til Ryttervej, hvor de afspærrede området.

Video: TV 2 NEWS

Ifølge Fyns Amts Avis opstod der ved eksplosionen en røgsky, der steg mod himlen fra parkeringspladsen. I forbindelse med aktionen var der bomberyddere på stedet, ligesom også politiets specialstyrker, lægeambulance og beredskab var på stedet.

Skarpskytter på kollegietag

I forbindelse med afspærringen ved Ryttervej blev SG Hallen i Svendborg delvist evakueret for at give politiet i området arbejdsro.

- Der var i den forbindelse ikke nogen fare for de tilbageværende personer i hallen, lyder det dog fra politiet.

Derudover har politiet også været inde i et kollegie ved siden af parkeringspladsen iført hjelme og maskingevær. Reportere fra Fyns Amts Avis har tidligere på dagen observeret skarpskytter på kollegiets tag.

I pressemeddelelsen oplyser Fyns Politi, at der "ingen indikationer er på, at der var andre involverede i hændelsen end den anholdte mand".

Af sikkerhedsmæssige årsager blev togdriften mellem Svendborg og Stenstrup aflyst en stor del af torsdag. Togene kører normalt igen torsdag aften.

Uvist om der er sprunget en bombe

Christian Rasmussen, politiinspektør ved Fyns Politi, fortæller TV 2 Fyn, at der ikke er noget, der tyder på, at der er tale om en terrorhandling.

- Området efterforskes nu, og det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad motivet bag handlingen var. Men der er ikke noget, der tyder på, at der er tale om en terrorhandling, siger han.

Desuden kan han ikke fortælle, om der er sprunget en bombe.

- Når en bil går i brand, kan der være flere knald og brag, derfor kan jeg hverken be- eller afkræfte, at der er sprunget en bombe, lyder det fra Christian Rasmussen.