Samfund

Afskærmning skal nedbringe antallet af uheld på Storebæltsbroen

De fleste uheld på Storebæltsbroen sker, når vindfølsomme køretøjer kører forbi pyloner og ankerblokke.

Antallet af vindfølsomme køretøjer, der vælter på Storebæltsbroen, skal ned.

Derfor får broen, der forbinder Sjælland og Fyn, have vindafskærmning ved pyloner og ankerblokke.

Det skriver Sund og Bælt, der driver Storebæltsbroen, i en pressemeddelelse.

En stor del af de uheld, der sker, sker nemlig ofte omkring pyloner og ankerblokke, og især når der er kraftig vind.

Det oplyser Kim Agersø Nielsen, der er teknisk chef i Sund & Bælt, i pressemeddelelsen.

- Vi opsætter derfor vindafskærmningerne på disse steder for at reducere den særlige kraftige vind, som skabes her, så trafikanterne undgår den pludselige bevægelse i køretøjet, som kan forårsage et uheld, lyder det.

Ventes klar ved udgangen af februar

Afskærmningen kommer som en del af en opgradering af broen. Det skal sikre bedre trafiksikkerhed og forbedre køreoplevelsen.

Afskærmningerne bliver lavet af en række lodrette lameller med luft imellem. De kommer til at strække sig over 20 meter på hver side af pylonerne med en højde på op til 3,5 meter.

- Det er klart, at afskærmningerne ikke stopper vinden fuldstændigt, men vores undersøgelser viser, at trafikanterne, efter vindafskærmningen er sat op, ikke vil opleve de kraftige vindstød fra siden, når de passerer pylonerne og ankerblokkene, som de gør i dag, siger Kim Agersø Nielsen.

Vindafskærmningen er lavet af samme virksomhed, der i sin tid designende broen. De er udformet, så de tager hensyn til broens æstetik.

Afskærmningen ventes at være sat op ved udgangen af februar 2023. Der vil fortsat være restriktioner for vindfølsomme køretøjer, når der er kraftig vind, lyder det i pressemeddelelsen.