Kommune: Tyveri, hvis du oplader telefonen på arbejdet

Ekspert kalder forbuddet legitimt, men meget rigidt. Kommunaldirektør erkender, at tonen var "lidt firkantet".

Det er på linje med tyveri, hvis ansatte i Frederiksberg Kommune oplader mobiltelefoner eller batterier til elcykler og el-løbehjul på arbejdspladsen.

Det er budskabet i en mail sendt fra en afdelingschef i Frederiksberg Kommune til en række driftsledere. Afdelingschefen beder desuden lederne om at give beskeden videre til deres medarbejdere.

Det er det juridiske medie K-News, der er kommet i besiddelse af mailen, som er sendt af Ole Philip, afdelingschef for Frederiksberg Kommunes gartner- og vejservice.

- Jeg kan forstå, at der er enkelte medarbejdere, der oplader deres private elcykler, løbehjul, diverse batterier til telefoner, iPads og lignende. Det er ikke tilladt – faktisk på linje med tyveri, hedder det i mailen ifølge K-News.

Ekspert: Legitimt, men rigidt

Ole Phillip forklarer over for K-News, at mailen er sendt, fordi Frederiksberg Kommune skal spare på energien.

Samtidig ser han ingen grund til, at batteridrevne privatejendele, som ikke skal bruges i forbindelse med arbejdet, skal lades op på kommunens regning.

- Jeg kan jo heller ikke bare sige, at nu er dieslen dyr, så bruger jeg bare kommunens dieseltanke til at fylde min bil op, siger han til mediet.

Han påpeger dog, at der kan være tilfælde, hvor det kan være i orden at oplade sin telefon på arbejdspladsen, og at det skal vurderes i den enkelte situation.

K-News har forelagt sagen for Peter Breum, partner og advokat hos SIRIUS advokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret. Han kalder forbuddet legitimt.

Han mener dog samtidig, at det både er "firkantet" og kan gå hen og blive "meget rigidt", specielt i forhold til opladning af mobiltelefoner.

- Vi ønsker en fleksibel tilgang

Frederiksberg Kommune bekræfter over for TV 2 Lorry mailen, men giver også udtryk for, at sagen er lidt mere nuanceret.

- I praksis har vi en fleksibel tilgang, hvor vi tager hensyn til medarbejdernes dagligdag, lyder det i et skriftligt svar fra driftschef i kommunens grønne forvaltning, Peter Lassen.

Han tilføjer, at der selvfølgelig skal være en "god dialog" mellem alle lederne og medarbejderne i forhold til problemstillingen.

Kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune, Stig Henneberg, erkender i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at tonen i mailen er "i lidt firkantede vendinger".

Han understreger dog, at det ikke er et "udtryk for en ændret eller skærpet politik på området" i Frederiksberg Kommune.

- Frederiksberg Kommune har ikke egentlige retningslinjer for medarbejderes opladning af privat udstyr på arbejdspladsen. Vi ønsker ikke rigide regler, men sund fornuft og en fleksibel tilgang, der tager hensyn til medarbejdernes dagligdag, siger han.

Se hvilke partier, der er enige med dig