Prins Joachim har ikke talt med dronning Margrethe siden udmelding

- Ikke i aften, lød svaret, da pressen lørdag aften forsøgte at få en kommentar fra dronningen.

Der har ikke været nogen kontakt mellem prins Joachim og dronning Margrethe, siden kongehuset tidligere på ugen meldte ud, at prinseparrets børn fra det nye år ikke længere kan kalde sig prinser og prinsesse.

Det skriver B.T., som har interviewet prins Joachim og prinsesse Marie i Paris.

Her spørger mediet direkte, om dronningen har forsøgt at tale med dem.

- Desværre ikke.

- Det er også familie. Eller hvad vi nu vil kalde det, siger prins Joachim.

Parret har heller ikke talt med kronprins Frederik eller kronprinsesse Mary. Prins Joachim beskriver deres forhold som "kompliceret og "som det nu kan være".

Parret understreger dog, at de ikke har planer om at forlade kongehuset.

Børnene er gjort fortræd

Det er ikke første gang, vi hører fra prins Joachim, efter beslutningen blev offentliggjort.

Torsdag sagde han i et interview med Ekstra Bladet, at "det aldrig er sjovt at se sine børn gjort fortræd", og at han og familien er meget uforstående overfor beslutningen.

Onsdag oplyste kongehuset, at dronningen havde besluttet, at prins Joachims fire børn fra januar ikke længere skal benævnes prinser og prinsesse. Men de beholder deres titler som greve og komtesse af Monpezat.

Det gælder for prins Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

- Ikke i aften

Pressen stod klar til at stille dronningen spørgsmål, da hun lørdag aften mødte op til gallamiddag på Christiansborg i anledning af 100-året for Niels Bohrs Nobelpris.

Dronningen havde ingen kommentarer om prins Joachims udtalelser, da hun mødte op til gallamiddag på Christiansborg i anledning af 100-året for Niels Bohrs Nobelpris lørdag. - Ikke i aften, lød det kort, hvorefter hun gik videre. Video: TV 2 Danmark

Men hun havde ingen kommentar.

- Ikke i aften, lød det kort, hvorefter hun gik videre.

Onsdag spurgte TV 2 dronningen, hvordan hun forholder sig til sig, at børnebørnene følte sig udstødt af kongehuset som følge af beslutningen. Her sagde hun:

- Jamen, det må man jo se, hvordan man... jeg har ikke selv set det, må jeg sige.