Samfund

Kronprinsesse Mary: Vi kommer også til at se på vores børns titler

Kronprinsparret har også tænkt sig at kigge på børnenes titler, siger Mary.

Kronprinsesse Mary kalder dronningens beslutning om at fratage prins Joachims børns titler som prinser og prinsesse for meget svær.

Samtidig siger hun, at kronprinsparret også kommer se på deres børns titler. Det sker i et interview med DR.

- Vi kommer også til at se på vores børns titler, når den tid kommer, siger hun til tv-stationen ved et arrangement i Øksnehallen fredag.

Kronprinsesse Mary fortæller videre, at hun ikke kan sige, hvordan kongehuset kommer til at se ud, når prins Christians tid kommer til at nærme sig.

Prins Christian er kronprinsparrets ældste søn og bliver kronprins, når hans far bliver konge. Kronprinsparret har i alt fire børn.

Prins Joachims børn mister titler

Meldingen kommer, efter at kongehuset onsdag meddelte, at prins Joachims fire børn fra det nye år mister deres titler som prinser og prinsesse.

Beslutningen blev truffet som en "naturlig forlængelse" af en beslutning fra maj 2016.

Her blev det meddelt, at prins Christian som den eneste af dronningens børnebørn forventes at modtage apanage.

Efterfølgende har prins Joachim og grevinde Alexandra, der er mor til prins Joachims to ældste børn, og prins Nikolai udtrykt, at de var meget kede af dronningens beslutning.

Beslutning længe undervejs

Kommunikationschef i Kongehuset, Lene Balleby, har tidligere udtalt, at beslutningen har været længe undervejs.

- Vi forstår godt, at der er mange følelser på spil i øjeblikket, men vi håber, at dronningens ønske om at fremtidssikre kongehuset vil blive respekteret, lød det torsdag.

Prins Joachims børn vil stadig beholde deres plads arvefølgen.

Det drejer sig om børnene prins Nikolai på 23 år og prins Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt prins Henrik på 13 år og prinsesse Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.