Samfund

Kongehuset efter prins Joachims kritik: Mange følelser på spil

Prins Joachim er utilfreds med, at hans børn mister titler. Kongehuset håber, at beslutningen respekteres.

Kongehuset gentager torsdag, at beslutningen, om at prins Joachims børn i fremtiden skal tituleres grever og komtesse, har været længe undervejs.

Det siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til TV 2.

- Vi forstår godt, at der er mange følelser på spil i øjeblikket, men vi håber, at dronningens ønske om at fremtidssikre kongehuset vil blive respekteret, lyder det.

Både prins Joachim og grevinde Alexandra, som er mor til to af prinsens børn, har offentligt kritiseret beslutningen.

Kongehuset offentliggjorde onsdag, at prins Joachims fire børn fra nytår ikke længere kan kalde sig prinser eller prinsesse til Danmark.

Prins Joachim: Beslutningen er fremskyndet

Lene Balleby oplyste samme dag til B.T., at prins Joachim har kendt til beslutningen om at fratage titlerne siden begyndelsen af maj.

Men tidligere torsdag sagde prins Joachim til B.T., at kongehuset har fremskyndet beslutningen.

- Den 5. maj fik jeg forelagt en plan. At hele den her tanke om mine børns identitet den skulle tages fra dem, når de hver især fyldte 25 år. (Prinsesse, red.) Athena fylder 11 til januar. Og så fik jeg fem dages varsel, da beslutningen var fremskyndet, sagde han.

Han ved ikke, hvorfor beslutningen blev fremskyndet, siger han til mediet. Han fortæller også, at han oprindeligt bad om betænkningstid.

Det drejer sig om børnene Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på 10 år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.