Samfund

Kvinders produktivitet falder ved lavere temperaturer

Det vil påvirke kvinders produktivitet, hvis de danske arbejdspladser følger Energistyrelsens råd og sænker temperaturen til 19 grader.

Stive fingre, klaprende tænder og hår, der rejser sig i nakken, kan være ubehageligt for både kvinder og mænd.

Men hvis de danske arbejdspladser sænker temperaturen, så kan det få negative konsekvenser for kvinders produktivitet, skriver Fagbladet 3F

Kvinder er nemlig mere påvirkelige, når temperaturen afviger fra deres foretrukne grader, viser en undersøgelse fra University of Southern California.

Styrelse anbefaler 19 grader

I et af punkterne på Energistyrelsen liste af spareråd anbefales det nemlig, at virksomhederne kun varmer rummene op til 19 grader. Men udover komforten kan det altså have en væsentlig betydning for produktiviteten at sænke temperaturen, hvis flertallet af medarbejderne er kvinder.

Er der derimod en overvægt af mænd, så kan det ifølge undersøgelsen have en positiv effekt, da mænd i modsætning til kvinder har gavn af mere kølige omgivelser.

I den amerikanske undersøgelse, der blev udgivet i det anerkendte peer-review tidskrift PLOS ONE, deltog 543 personer, der skulle klare tre forskellige opgaver i rumtemperaturer, der spændte mellem 16 og 32 grader.

Og der var altså en betydelig forringelse i kvindernes testscore og produktivitet, når temperaturen røg under de 21 grader.

Bjarne W. Olesen, der er leder af DTU’s Internationale Center for Indeklima og Energi, og som har været med til at udforme de nuværende internationale standarder for indetemperaturer, bekræfter, at det vil have konsekvenser for kvinders produktivitet at sænke temperaturen på de danske arbejdspladser.

- Hvis 22 grader er det optimale, og man går ned på 19 grader, så vil det påvirke kvinderne mere, siger han.

Han forklarer, at man normalt taler om et komfortinterval mellem 20 og 22 grader, og det interval er ikke biologisk forskelligt mellem mænd og kvinder.

Pligt til foranstaltninger

I forbindelse med Energistyrelsens anbefalinger om at sænke temperaturen, oplyser Arbejdstilsynet, at arbejdsgiveren har pligt til at indføre forebyggende foranstaltninger, hvis medarbejderne fryser.

Det kan for eksempel være at tilbyde varmere tøj, tæpper eller pauser med fysisk aktivitet, skriver Arbejdstilsynet.

Og det vil modarbejde skellet mellem mænd og kvinders produktivitet, mener Bjarne W. Olesen.

- Hvis man klæder sig til, at man føler, at temperaturen er komfortabel, så vil der ikke være så stor forskel mellem mænd og kvinder, siger han.